Sparta Zevenhuizen pakt punt tegen Ritola na bloedstollende slotfase in Zuidlaren

Sparta, die stukje bij beetje het ritme van voorafgaande jaren weer in de vingers krijgt, kende afgelopen zaterdag een slechte start van de wedstrijd. Na 10 minuten spelen keken ze namelijk al tegen een 2-0 achterstand aan. Tegen een achterstand aan kijken zijn de Zevenhuisters deze competitie wel gewend. Maar wat nog belangrijker is, ze zijn intussen ook in staat zich terug te vechten in de wedstrijd. Zodoende stond de stand, 5 minuten later, weer gelijk op 3-3. De ploegen, voor elkaar ondertussen al lang geen onbekenden meer, gaven elkaar niets cadeau.

Achterstaan en weer op gelijke stand komen, bleek de trend van de wedstrijd te zijn. Waarin Ritola steeds de voorsprong pakte en De Gebroeders Brink formatie telkens op zoek moesten naar de gelijkmakende treffer. Dit zorgde voor een rust stand van 7-7.

Ook het begin van de tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld weer. Totdat de Sparten na 8 minuten spelen voor de 2e keer deze wedstrijd het voortouw namen, 9-10. Dit maal was het de thuis spelende ploeg die vrijwel meteen de stand weer gelijk trok. Daarna kende Sparta een betere fase in de wedstrijd. Verdedigend werd het goed dicht gehouden, waartegen over de aanval de bal lang in bezit hield. Na 20 minuten korfballen in de tweede helft stond er daardoor een stand van 12-14 op het scorebord.

Nu was het de beurt aan Ritola om de stand gelijk te trekken in de laatste tien minuten. Deze periode hadden de Spartanen de wedstrijd op slot kunnen gooien. Er werden veel kansen gemist en de verlossende treffer werd maar niet gevonden. Hierdoor konden de groen-witten uit Zuidlaren binnen 5 minuten de stand gelijktrekken naar 14-14.

De laatste onrustige 5 minuten van de wedstrijd wist geen van beidde ploegen de korf nog te vinden waardoor de scheidsrechter af floot naar 60 minuten korfballen met een eindstand van 14-14.