Leekster Eagles thuis onderuit tegen ZVV Volendam

LEEK – Vrijdagavond speelde Leekster Eagles de lastige thuiswedstrijd tegen koploper ZVV Volendam. Waar Volendam dicht bij het kampioenschap is, voor Leekster Eagles is het zaak om te winnen om zo nog aanspraak te kunnen maken op een plek in de nacompetitie.

Leekster Eagles kwam flitsend uit de startblokken, zette vroeg druk wat ook resulteerde in een vroege goal van Mehdi Charaf-Eddine. In het verloop van de 1e helft werden de Eagles toch wat slordiger. Leekster Eagles leed een paar keer onnodig balverlies en was niet secuur in de passing. Balverlies op een gevaarlijke plek leidde ook de 1-1 in van Volendam.

Een paar minuten later kwam Volendam op een 1-2 voorsprong doordat Erwin Mensink een schot op goal niet goed verwerkte en in de rebound Volendam scoorde. De Eagles gaven niet op en probeerden zich toch weer in de wedstrijd te knokken. Het spel bleef slordig maar door goed doorzetten van o.a. Martijn Alssema wist hij Leek toch weer naast Volendam te zetten; 2-2. Volendam had in deze eerste helft weinig kansen nodig om een goal te maken. Waar Leek toch hier en daar een goede kans onbenut liet was Volendam vaak dodelijk in haar counters. Zo wist Robert Bont nog in de eerste helft 2 van zulke kansen te benutten en ging Volendam met een 2-4 voorsprong de rust in.

Volendam hield in de 2e helft de gelederen redelijk goed gesloten zodat het voor de Eagles vrij lastig was om er door heen te komen. Het baltempo was hierdoor af en toe iets te laag. Je kon niet zeggen dat de Leeksters er niets meer aan deden want er werden een aantal goede kansen gecreëerd maar het geluk zat dan ook weer niet mee. Volendam mocht in de 2e helft nog 1 doelpunt aan het totaal toevoegen. Daarmee was de eindstand van deze wedstrijd 2-5 voor Volendam.

Leekster Eagles heeft haar best gedaan en de kansen zeker gehad, maar Volendam was vanavond veel effectiever en daardoor was de overwinning wel verdiend te noemen. Een plek in de nacompetitie is voor de Eagles op deze manier nog ver weg.