Bibliotheek Leek zoekt jonge winnares Rinke!

LEEK – Tijdens de voorjaarsvakantie was de Scoor een Boek! Experience een groot succes in bibliotheek Leek. Deze dag vol sportieve en leerzame spelletjes voor basisschoolleerlingen trok de provincie door. Er vielen zelfs prijzen te winnen. 

De activiteiten
Op maandag 20 februari bezochten ruim 60 kinderen deze sportieve leerzame dag in  bibliotheek Leek. Zo konden zij die dag voor een “greenscreen” op de foto met Tom Hiariej van FC Groningen, die zich dit jaar verbonden heeft aan het project vanuit FC Groningen in de Maatschappij. Ook konden de kinderen, en hun vaak nieuwsgierige ouders, een potje robotvoetbal spelen met Dash, was er een competitie hooghouden en een verhalenwedstrijd. De aanwezige 3D printer zorgde voor veel bekijks die dag. Kinderen werden uitgedaagd zelf een Scoor een Boek! trofee te ontwerpen, waarbij het winnende ontwerp later geprint zou worden in 3D.

En de winnaar is..
Met drie activiteiten waren prijzen te winnen. Bij de verhalenwedstrijd mochten kinderen een idee bedenken voor een mogelijk vierde deel van de Arjen Robben boeken. Luna kwam hierbij als winnaar uit de bus en kwam maandag 13 maart haar prijs, de Arjen Robben trilogie, ophalen in de bibliotheek. Jens won met de hooghoudcompetitie. Met wel 122 keer stond hij ver bovenaan. De ontwerpwedstrijd voor de 3D trofee werd gewonnen door Rinke. Helaas klopte het e-mailadres niet dat bij de tekening stond en staat de 3D geprinte trofee in bibliotheek Leek nog op Rinke te wachten.

Oproep
Herkent iemand de tekening van Rinke of kent iemand Rinke? Er staat een prachtige 3D trofee te wachten in bibliotheek Leek. Als Rinke zich even meldt bij de balie dan kan de trofee alsnog mee naar huis.

Scoor een Boek! is een project van Biblionet Groningen.

   
Back to top button