Zonnige 43e Stoomdagen op Landgoed Nienoord druk bezocht!

LEEK – De Stoomdagen zijn afgelopen Hemelvaartweekend alweer voor de 43ste keer georganiseerd. Het evenement is van 5/m 8 mei mede dankzij het prachtige weer druk bezocht in Familiepark Nienoord.

Liefhebbers en heel veel kinderen met hun ouders en opa en oma, kwamen langs om alle toestellen te bekijken en een paar ritjes op de verschillende treinen te maken.

Op de verschillende sporen reden vooral heel veel stoomlocomotieven. Dit jaar lag nog meer dan andere jaren de nadruk op het stoom. Ook in de expositietent werd met stoom gereden. Deelnemers uit binnen- en buitenland hebben hun grote hobby weer met veel plezier aan een groot aantal bezoekers en collega-deelnemers laten zien.

Enkele keren per dag werd met de stoommachines en walsen een parade in het Familiepark gehouden. En natuurlijk waren er ook de levensgrote stoomwalsen en andere stoomvoertuigen zoals een unieke Mountainbus op Stoom. Deze grote stoommachines uit binnen- en buitenland maakten ook dagelijks een optocht over het landgoed en een stukje door het dorp.

De Internationale Stoom en Modelbouwdagen zijn een begrip onder de stoom- en modelbouwers. Doordat er op Familiepark Nienoord met miniatuur stoomtreinen wordt gereden op verschillende sporen, is het een uitgelezen kans om juist rond Hemelvaart gasten uit de hele wereld hier met eigen modellen over de rails te laten rijden. In de herfst komen tijdens Kleintje Stoom een aantal deelnemers om nog een keer af te stomen voor de winterperiode.

Voor meer informatie en foto’s zie dit bericht.

   
Back to top button