Vijfde scholenkorfbal toernooi Olympic Moves voor RSG De Borgen

LEEK – Afgelopen vrijdag heeft RSG de Borgen uit Leek voor de vijfde keer één van de voorrondes van het scholenkorfbal toernooi  “Olympic Moves’’ in de Topsporthal in Leek georganiseerd.  De belangstelling voor het toernooi is erg gegroeid, daarom zijn er dit jaar twee voorrondes in Noord-Nederland.

De wedstrijden werden gefloten door oud-leerlingen van de Lindenborg en door vrijwilligers van de korfbalverenigingen: KC Rodenburg uit Leek,  KV Sparta uit Zevenhuizen, OKO/Bies, KV Noordenveld en KV OWK uit Oostwold.  Bovendien werd de selectie en de begeleiding van de teams van RSG de Borgen ook door mensen van meerdere verenigingen gedaan. Er deden drie teams van RSG De Borgen mee. En de leerlingen komen van  vier verschillende locaties. Een prachtig voorbeeld dat sport verbroedert.

Er streden twintig teams van tien scholen uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe om de eerste plaats per categorie. Het niveau van de teams en de wedstrijden was erg hoog. Er werd fanatiek en sportief gespeeld. De nummers 1 gaan door naar de School Final in Amsterdam op 9 juni 2017, waar 6000 finalisten aan mee doen. De deelnemers reizen dan af naar ‘Olympic Moves The School Final’ die wordt geopend in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Dit is een dag vol plezier, sport en show. Zij strijden  om het nationale kampioenschap voor scholen waarbij deelnemen net zo belangrijk is als winnen.

Het team klas 1 en 2 van RSG de Borgen is winnaar van de  poule geworden en mag naar de finale.

De uitslagen:

Klas 1 en 2

  • Rsg De Borgen, Leek
  • Werkman College, Groningen
  • CSG Augustinus College, Groningen

klas 3 en 4

  • Dr Nassau College Quintus, Assen
  • CSG Augustinus College, Groningen
  • Gomarus College, Groningen

Schoolteams

  • RSG Wolfsbos Groene Driehoek, Hoogeveen
  • Zernike College, Haren
  • Rsg De Borgen team 1, Leek

Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving kennis te laten maken met diverse vormen van sport en plezier van samen sporten te laten beleven. Via selectieprocedures op middelbare scholen en de regionale kampioenschappen nemen circa 150.000 leerlingen van 300 middelbare scholen, dit is bijna de helft van de scholen, deel aan Olympic Moves.

Back to top button