Leekster Gedichtenavond in Punt 1

LEEK – Donderdag 29 januari is de start van de jaarlijkse poëzieweek in Nederland. De Leekster Gedichtenavond wordt georganiseerd  op deze eerste dag, vanaf 19.30 uur in het gebouw Punt 1 aan de Rodenburg 1B te Leek.

Entree is € 7,50 maar voor jongeren tot 23 jaar is de entree € 5,00 en goed voor hun CKV opdrachten op school te gebruiken. Dit jaar is het landelijke thema “Met zingen is de liefde begonnen”. Dichters zullen er rekening mee houden maar dragen ook ander eigen werk voor. Naast  taal klinkt flamengo gitaar als afwisseling  door Jos Lodewegen uit Leek. Ook speelt harpiste Habiba Doorenbosch uit Amsterdam solo, en ondersteunend bij het voordragen van gedichten. Er is een leestafel met verschillende gedichtenbundels van o.a. de dichters die voordragen en ander werk.

We hebben de volgende dichters op het programma staan: Hubert Klaver, Anneke Wasscher, Paul Borggreve, Habiba Doorenbos, Sanja Simunic, Hedwig Baartman, Verena op ten Noord,  Rayko van Schie, Foleor van Steenbergen, Bianca Hazenberg, Rob Engelsman, Ellies Wierenga, Epko Bult, Klaas Knillis Hofstra en Henk Wieringa. Er zijn zeven personen vòòr- en zeven dichters na de pauze.

Iedereen krijgt na een korte introductie door de organisatoren Foleor van Steenbergen of Christel Elshout ongeveer vijf minuten om het eigen werk voor te dragen. We houden een pauze, waarna Jos Lodewegen flamengo gitaar zal spelen. We hopen op een geslaagde literaire avond met een volle zaal, zoals we gewend zijn.

Wilt u meer informatie kunt u contact opnemen met: Foleor van Steenbergen (06-25057935 en Christel Elshout Punt 1 (0594-517877).

Met een poëtische groet hopen we u te kunnen verwelkomen in Leek, Punt 1.

   
Back to top button