OWK wint laatste wedstrijd van seizoen tegen de Wâlden 1

OOSTWOLD – Op zaterdag 2 juni stond voor het vlaggenschip van OWK de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. OWK 1 heeft als doelstelling om tweede in de overgangsklassecompetitie te eindigen en speelde vandaag tegen de rode lantaarndrager de Wâlden 1.

De tegenstander van de CINX formatie speelt nog voor handhaving en dit was ook te zien aan het begin van de wedstrijd. Het was scherper in de duels en ook in de afronding. OWK stond na ongeveer vijftien minuten tegen vier punten achterstand aan te kijken. Vanaf dat moment wist OWK beter in het spel te komen en werden de juiste keuzes gemaakt. OWK kwam terug in de wedstrijd.

Verdedigend werd er meer druk gegeven op de speerpunten van de Wâlden en aanvallend ging het rendement omhoog. De Oostwolmers wisen gelijk te komen en ook vlak voor rust de voorsprong te pakken. De Wâlden wist nog weer gelijk te maken, maar het tweede aanvalsvak van OWK bepaalde toch de ruststand op 11-12.

Na rust was het opnieuw een gelijk opgaande strijd. Er werd om en om gescoord. Geen van beide ploegen kon een voorsprong pakken van drie of vier doelpunten. De CINX formatie uit Oostwold bleef wel elke keer het voortouw nemen, echter de tegenstander bleef vechten voor één van hun laatste kansen en kwam elke keer weer langszij.

OWK bleef rustig en wist in de beslissende fase van de wedstrijd steeds op het juiste moment te scoren en het verschil van twee doelpunten op het scorebord te houden. Uiteindelijk won OWK met een zwaar bestreden 20-23. Aan het eind van de wedstrijd mocht Johan Linthof nog zijn laatste minuten maken in het vlaggenschip van de Wâlden. waarna hij ook zijn welverdiende publiekswissel kreeg. Onder luid applaus verliet Johan het veld.

Voor OWK rest morgen nog de wedstrijd van het 2e team in Zuidwolde om 13:00. Supporters zijn hier van harte welkom en na afloop zal de selectie het seizoen gezamenlijk afsluiten en zal er afscheid genomen worden van de hoofdtrainer Patrick Aalders. Voor hem vandaag dubbel succes, omdat zijn nieuwe vereniging de Hoeve zich ook veilig wist te spelen. We zien elkaar dus volgend seizoen weer terug.

Foto’s: Jolanda Lap