Kick-off Abel Tasman Art Prize 2017-2018 in Lindenborg Leek

LEEK – Vrijdag 7 april geeft wethouder Mark de Haan van de gemeente Grootegast de aftrap voor de Abel Tasman Art Prize op de Lindenborg in Leek.

Voorafgaand aan de aftrap zal Gert Buist, de winnaar van de Abel Tasman Art Prize 2016, een presentatie geven. Hij is in 2016 naar Tasmanië afgereisd en zal de leerlingen van de Lindenborg vertellen over zijn reis.

Aanmelden
Jongeren van 16 tot en met 21 jaar die in het Westerkwartier wonen of op school zitten, kunnen zich vanaf vrijdag 7 april aanmelden via www.abeltasmanartprize.nl. Zij kunnen tot 30 januari 2018 een kunstwerk inleveren dat voldoet aan een thema. Dit thema is gekoppeld aan de relatie tussen Nederland en Tasmanië en wordt vrijdag bekend gemaakt door de wethouder. De hoofdprijs is een geheel verzorgde reis naar de andere kant van de wereld.

Abel Tasman
Abel Tasman werd geboren in Lutjegast en zette 375 jaar geleden als eerste voet aan wal in Tasmanië. De Art Prize werd in 1999 ingesteld door de gemeente Grootegast in het kader van de ‘stedenband’ met Kingsborough. Grootegast en Kingsborough organiseren deze prijs om en om.

   
Back to top button