Lentekids voor basisschoolkinderen in de voorjaarsvakantie

LEEK – Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er drie dagen “nooit niks te doen” voor de basisschoolkinderen van Leek en omgeving op het Rodenburgplein. Het aanbod vindt plaats in De Rodenburghal en het gebouw Agora. Vanaf dinsdag 21 februari t/m donderdag 23 februari is er ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur iets te doen op het gebied van sport, film en natuur. Er is voor elke activiteit voldoende begeleiding door vrijwilligers en leden van de sportverenigingen.

Dinsdagmiddag 21 februari is er in de Rodenburghal onder begeleiding van allerlei sportverenigingen verschillende sporten te doen, te weten: shisundo,floorball, korfbal en streetdance. Er worden groepen gemaakt zodat er ieder half uur een andere sport beoefend kan worden.

Woensdag 22 februari kunnen de kinderen een leuke kinderfilm bekijken in de theaterzaal van Agora, het is net een echte bioscoop. De film is geschikt voor alle basisschoolkinderen vanaf 6 tot 12 jaar en de jongsten liefst onder begeleiding. Er is gratis ranja en popcorn en woensdagmiddag wordt geen entree gevraagd. Woensdag is de entree gratis omdat er weinig organisatie kosten aan verbonden zijn.

Donderdagmiddag 23 februari is een leerzame workshop over vogels georganiseerd i.s.m de IVN-Leek- Nietap en poppenspeelster Freya Noest van Eya Popeya uit Zoutkamp, komt als paradijsvogel vertellen over vogels en de insecten die ze eten. De kinderen worden allemaal omgetoverd als echte “vogelaars” in het gebouw Agora.

Alleen voor de sport middag op dinsdag en de natuurmiddag op donderdag wordt  € 2,00 entree gevraagd. Mocht uw zoon of dochter jarig zijn is het ideaal en heel gezellig de verjaardag tijdens deze middagen in de vakantie te organiseren. Vooral de filmmiddag op woensdag is daar heel geschikt voor. Laat het ons wel van tevoren weten zodat we met een grotere groep rekening kunnen houden.

Verdere informatie is te zien op de flyers en posters die naar alle basisscholen, kinderopvang in Leek en omgeving worden rondgedeeld.

Voor vragen of reserveringen: Rodenburghal 0594- 740 841 of  Agora (St.SPiNN): 0594-517877 of [email protected]  Kijk ook op facebook bij Cultureel Centrum Agora voor informatie en foto’s.

   
Back to top button