4 en 5 mei activiteiten in Leek

Herdenking 4 mei
Het 4 mei-comité Leek organiseert op donderdag 4 mei de jaarlijkse dodenherdenking in het dorp Leek. Om 19.30 uur wordt bij het gemeentehuis van Leek verzameld voor een stille tocht naar het centrum. Rond 19.50 is er een korte herdenkingsplechtigheid bij de Joodse School, waar Tanja van der Meulen een Joods gebed ten gehore zal brengen. Daarna gaat de stoet naar het monument op het Boveneind. Na twee minuten stilte volgt het taptoesignaal en wordt het Wilhelmus gezongen.

Leerlingen van obs Hasselbraam en cbs Van Panhuys leggen bloemen en lezen een eigengemaakt verhaal of gedicht voor. Burgemeester B.C. Hoekstra houdt vervolgens een toespraak. De muzikale omlijsting is van de Chr. Muziekvereniging Harmonie en leden van Scouting Nienoord en Waterscouts De Bevers verlenen hun medewerking met fakkels. Namens de gemeente Leek, de Joodse School en het 4 mei-comité worden kransen gelegd. Ook publiek kan zowel bij de Joodse School als het monument bloemen leggen.

Bevrijding 5 mei
De bevrijding wordt dit jaar in het centrum van Leek muzikaal gevierd. ’s Middags treedt de band The Boomerangs op. Vanaf 21.00 uur zijn er bands en solisten te horen in de Leekster horeca. De toegang is gratis.

In Café Max Otter zijn Dj Beez en Dj Lady S te beluisteren. In Café de Vaart is een André Hazes Imitator actief. Café De Buurvrouw heeft een optreden van Ronald Nihot en Café De Oude Bank heeft bERT solo in huis. In Café Perron 16 treedt Jan Warringa op. Tussen dit café en het centrum van Leek rijdt een taxi tegen zeer gereduceerd tarief.

De organisatie van dit muziekgebeuren is in handen van café De Oude Bank, in samenwerking met de Handelsvereniging Leek/Nietap en het 4 mei-comité Leek.

Back to top button