Streekproductenmarkt in mei in het teken van de wol

LEEK – Aanstaande zaterdag 6 mei wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Kom naar de markt om heerlijke en creatieve producten uit te zoeken voor u thuis. Deze dag laat zien waar de wol, die ook verkocht wordt op onze markt vandaan komt. Deze dag zullen de laatste schapen geschoren worden door de Nederlands Kampioen schaapscheren Johannes Kloosterman. Ils-Vilt uit Assen zal met een groepje enthousiastelingen de mooie vachten van het Nederlands bonte ras schapen omtoveren tot prachtig gevilte vachten die een interieuraanvulling zijn.

Natuurlijk zijn deze dag ook de lammetjes aanwezig en kunnen heerlijk geknuffeld worden en zal een spin demonstratie plaatsvinden aan de kraam van Willekleurige draden. Van schaap tot eindproduct.

U kunt op onze markt uiteraard ook de lekkerste boodschappen halen. Denk maar eens aan de lekkere jam van Natuurlijk Afke en de heerlijke honing van imker Kapma of kaas van C. Langereis en vergeet vooral de lekkere eieren niet voor een oergezellig ontbijt.

Boodschappen doen op de markt
De eerste zaterdag van de maand begint dus goed op onze streekproductenmarkt, om de allerlekkerste en verse producten uit te zoeken, zodat u met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis gaat en omdat de sfeer op de markt altijd gezellig is, gaat u weer met een goed humeur naar huis.

De kraam waar live op de markt gekookt werd met streekproducten, was al jaren een ware trekpleister. De recepten die op  de markt zijn gemaakt, zijn verzameld op onze website www.streekproductenmarktnienoord.nl. Handig om ideetjes op te doen. Wat denkt u bijvoorbeeld van de voorjaars-salade met gerookte lamsham, witte asperges en geitenkaas. De standhouders op de markt leveren de lekkerste regionale producten: ook voor uw boodschappen.

Streekproductenmarkt Nienoord
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, eieren, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Een overzicht van de standhouders is te vinden op de website van de markt: www.streekproductenmarktnienoord.nl.

Back to top button