Kamerkoor Northern Voices viert de lente met ‘Melancholy in Spring’

MIDWOLDE – Zaterdag 20 mei (20.15 uur) geeft Kamerkoor Northern Voices een concert om de lente te vieren. Het concert dat in samenwerking met Strijkkwartet Regina Forte wordt uitgevoerd, vindt plaats in de historische Kerk van Midwolde.

Kaarten in de voorverkoop kosten €12,50 en zijn verkrijgbaar via www.northernvoices.nl en bij boekhandel Daan Nijman in Roden, of via www.daannijman.nl (ticketservice). Kaarten (€15,00) zijn ook verkrijgbaar aan de kassa bij de kerk. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Kamerkoor Northern Voices o.l.v. Edwin Velvis verrast dit lenteconcert met een kleurrijk programma waaronder het indrukwekkende Tu es Petrus, het tragische Lay a Garland en het vredige Linden Lea. Strijkkwartet Regina Forte trakteert de luisteraars onder meer op het eerste deel van Schuberts magistrale Strijkkwintet in C. Hartstochtelijke en melancholische muziek, maar ook levenslustig, net als de lente.

Kamerkoor Northern Voices bestaat momenteel uit 28 enthousiaste leden komend uit de drie noordelijke provincies. Zij brengen een breed repertoire van Engelse koormuziek en Bach tot Britten, Pärt en Lauridsen. Afgelopen november hebben zij hun 5-jarig jubileum gevierd in de Der-Aa kerk in Groningen met een uitvoering van de Coronation Anthems van Händel. Het koor, met ervaren zangers, is ambitieus; zingen is een gedeelde passie. Het staat onder de bezielende leiding van dirigent Edwin Velvis.

Strijkkwartet Regina Forte, opgericht in 2014, bestaat uit Ina Andela (viool), Anna Molleman (viool), Inge van der Hoeven (altviool) en Andrea Meijer (cello) en wordt tijdens dit concert bijgestaan door celliste Josien de Vries.

Foto: Alfred Oosterman

 

Back to top button