Pieter Doller raakt achterop in interne schaakcompetitie Schaakclub Leek

Leek – In de 15e ronde van de interne competitie van de Schaakclub Leek kwam Pieter Doller niet verder dan remise tegen de sterk spelende Tobias van Essen. In een gecompliceerde partij had Tobias de beste kansen, maar hij kon de nummer twee van de ranglijst niet verslaan.

Koploper Kees Praagman vergrootte daardoor zijn  voorsprong. Hij won een lastig toreneindspel van Tijmen Hofstra. Frans Huisman was jarig en trakteerde zich zelf op een verdiende overwinning op Sander Bolhuis. Hij stootte met wit al snel een pion door naar e6, die de zwarte stelling verder verlamde. Sander offerde een kwaliteit om nog iets van tegenspel te krijgen, maar Frans hield de zwarte stelling in een ijzeren greep. Nieuw lid Jos Luchtenburg won van bezoeker Sebastiaan de Jong, een mooie eerste winst voor Jos.

Ingewikkelde stelling
De andere bezoeker, Gerwin Fokkema, won van Lucas van der Veen.  Huib Matthijsse versloeg Mohannad Al-Awlaqi. Gert-Jan Ris speelde met wit tegen Gerrit Bies. In een ingewikkelde stelling verbruikten beide spelers veel tijd. Zwart, met een kwaliteit voor tegen een pion, had druk op een achtergebleven pion op e3, maar wit had een sterk paard, en kansen tegen de zwarte koning. Gerrit had het meeste last van de tijdsdruk, en moest capituleren voor de witte dreigingen.

   
Back to top button