Sparta verliest doelpuntrijke derby van Rodenburg

LEEK – Afgelopen zaterdag moest de Gebroerders Brink formatie uit Zevenhuizen aantreden tegen buurtgenoot Rodenburg. Op het veld hadden beide ploegen nog tegen elkaar geoefend en wisten de acht van Jan Willem Venekamp te winnen.

Maar zoals het spreekwoord luidt: eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Om 15:30 uur floot scheidsrechter Anton Postma, in een rijkelijk gevulde Rodenburghal, in voor de wedstrijd.

Sparta vond als eerste het gat van de korf en Rodenburg moest direct in de achtervolging. Via  een afstandschot kwamen beide ploegen weer op gelijke hoogte. Via twee goed benutte kansen bouwde Sparta weer een voorsprong op. Dit was echter de laatste keer dat de Zevenhuisters voor zouden staan. Rodenburg nam het heft in handen en met een klein kwartier stond er een 6-3 stand op het scorebord. Er brak voor beide ploegen een doelpuntloze periode aan en met nog 10 minuten op de klok vielen de goals ineens wel. Aan beide kanten werd veel gescoord, maar was het steeds Rodenburg dat het initiatief nam en werd er met een 10-9 achterstand de kleedkamers op gezocht.

In de rust werd er besproken hoe men het de Leeksters, onder leiding van oud Sparta 2 coach Matthijs Roelfsema, moeilijk moest gaan maken. Net als in de eerste helft opende Sparta de score en trok zo de stand weer gelijk. In de eerste 10 minuten waren de scores schaars en na 10 minuten spelen was het, nog maar 11-10.  Daarna wist men, wederom aan beide kanten, het gat van de korf weer gemakkelijk te vinden. Echter was het telkens Rodenburg dat aan de goede kant van de score bleef en was het Sparta dat bleef knokken. Met nog 12 minuten te spelen was het weer gelijk, 14-14. Rodenburg scoorde weer twee maal, maar ook Sparta scoorde weer twee maal en binnen 3 minuten was het 16-16. Wederom wist Rodenburg te scoren, drie keer op rij. Sparta probeerde het nog eens, maar kreeg het niet meer voor elkaar en verloor de wedstrijd met 20-18.

Volgende week zaterdag wordt er pakjesavond gevierd en zal de Gebroeders Brink formatie niet in actie komen. Over twee week speelt Sparta thuis, in Sportcentrum De Holten te Marum. Dit in verband met verschillende activiteiten in de Topsporthal. Er wordt gespeeld tegen het uit Beilen afkomstige Vitesse. Deze wedstrijd start om 19:45 uur.