Meerdere automobilisten onder invloed tijdens de kerstdagen in het Westerkwartier

Westerkwartier – Ook tijdens de kerstdagen is door de politie gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol of drugs. Meerdere bestuurders zijn in de avond en nachtdiensten gecontroleerd.

Voor sommige waren het geen “P”rima kerstdagen… In Marum werd een 40-jarige inwoner van de gemeente Westerkwartier aan de kant gezet. Deze blies op straat een F (Fail). Op het bureau bleek hij 805 UGL te blazen. Zijn verlopen rijbewijs is ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt.

Hoge snelheid
In Noordhorn zagen de agenten van politie Westerkwartier een voertuig met hoge snelheid door het dorp rijden. Tijdens de staande houding zagen zij dat de bestuurster wazig uit haar ogen keek. Daarop werd een speekseltest afgenomen en deze bleek positief op gebruik THC. Daarop is de 20-jarige bestuurster uit de gemeente Westerkwartier aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een bloedproef. Het bloed is opgestuurd naar het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) en in afwachting van de uitslag zal mogelijk een proces verbaal worden opgemaakt.

   
Back to top button