Podium Nienoord bijna klaar voor nieuwe seizoen  

LEEK – Het openluchttheater Podium Nienoord gaat binnenkort weer open. Deze week worden de laatste renovatiewerkzaamheden aan het dak afgerond. Ook in het gebouw zijn de nodige aanpassingen verricht zoals het opknappen van de kleedkamer en andere ruimten onder het grote toneel.

De grootste wijziging die zichtbaar is voor het publiek is toch wel de verwijdering van een deel van de banken voor het podium. Links en rechts blijven ze staan maar het midden deel is weggehaald en inmiddels ingezaaid. Hiermee kan het publieksgedeelte voor het openluchttheater flexibeler worden ingedeeld. Bij grote evenementen zoals festivals is er meer ruimte voor staand publiek en voor kleinere voorstellingen wordt dit deel sfeervol ingericht met terrasstoelen, loungebanken en/of horeca.

Het Podium Nienoord seizoen begint dit jaar wat later dan gebruikelijk. Het eerste evenement is het 4-daagse Flinke Pink Festival. Dit festival, al bijna 30 jaar op Podium Nienoord, start vrijdagavond 2 juni en duurt tot maandag 5 juni. Vier dagen lang treden er totaal 25 acts (bands en deejay’s) op met elke dag een ander thema.

Later dit jaar staat er nog een serie zondagmiddag concerten op het programma onder de titel “Sunday in the Park”. Ook de Speelgroep Leek keert dit jaar weer terug naar het schitterende openlucht podium.

Meer info is te vinden op www.podiumleek.nl of www.podiumnienoord.nl.

   
Back to top button