Iris Kroes schittert samen met de harmonie

LEEK – Zaterdag 11 april was het na een lange voorbereiding zover, Christelijke Muziekvereniging Harmonie Leek gaf een concert met The Voice of Holland winnares Iris Kroes. In een goed gevulde kerkzaal zong en speelde zij de sterren van de hemel.

Ze wisselde bekende popnummers zoals “All of me” van John Legend en “Viva la Vida” van Coldplay af met minder bekend maar zeker niet minder mooi eigen werk. Iris voelde zich duidelijk op haar gemak, ze vertelde wat leuke anekdotes en kon het niet laten om – na de het stuk “Pronkjewail” dat eindigt met het Gronings volkslied – het Friese volkslied uit volle borst in te zetten. En ze kreeg zowaar bijval!

De samenwerking met de harmonie was zeer zeker de moeite waard. Van “Laat me” van wijlen Ramses Shaffy tot Skyfall van de Britse popdiva Adele, zowel Iris als de harmonie lieten horen dat ze van alle markten thuis zijn. Harmonie Leek liet zich van haar beste kant zien en horen, gehuld in een nieuwe outfit en omgeven door een sfeervol decor met dito verlichting was het een stijlvol totaalplaatje. Het opleidingsorkest schoof ook aan voor een muzikale duit in het zakje en zelfs de leerlingen, welke muziekles volgen maar nog niet in een orkest zitten, gaven een optreden: zij deden samen met Iris The Cup Song.

Al met al was het een zeer geslaagde avond waar alle leden gezamenlijk een mooie muzikale prestatie neerzetten. De vereniging gaat nu aan de slag voor de jaarlijkse deelname aan dodenherdenking en de deelname aan het Muziekfestival Doezum, waar ze vorig jaar de Totaalprijs won.

   
Back to top button