Sunday in the Park blijkt een groot succes

LEEK – Op 11 juni vond de eerste editie van het festival Sunday in the Park plaats bij Podium Nienoord in Leek. Mede dankzij de grote bezoekersaantallen werd het een zeer geslaagde middag.

Om 15:00 uur druppelden de eerste bezoekers binnen. Een uur later was het hele veld gevuld met mensen van alle leeftijden: gezinnen die hun eigen picknickkleed hadden meegebracht, groepjes die zich verzamelden aan en om de picknicktafels, koppels die neerstreken op strandstoelen. Het was een vrolijk en kleurrijk geheel.

De bands Soundoftime en The Mississippi Kings speelden swingende nummers waarbij je moeilijk stil kon blijven zitten. Bij de foodtrucks was het drommen geblazen voor de overheerlijke crêpes, Vietnamese pistolets, bio-hapjes en ander lekkers. Ook de ijsjes gingen als zoete broodjes over de toonbank. Kinderen renden de heuveltjes op en af en dansten op de muziek.

Tijdens dit hele gebeuren scheen de zon overvloedig. Het was Sunday in the Park zoals Sunday in the Park is bedoeld: een relaxte, ongedwongen zondagmiddag voor jong en oud waar genieten voorop staat.

Veel bezoekers gaven te kennen het heel erg naar hun zin te hebben gehad en de volgende keren (18 juni, 9 en 16 juli) weer van de partij te zullen zijn. Het basisconcept is op die dagen hetzelfde en ook dan is de toegang gratis. Enkel zullen er andere bands optreden en wisselt de samenstelling van de foodtrucks.

De organisatoren van dit festival zijn de vrijwilligers van Stichting Podium Nienoord. Zij zijn erg blij dat het concept zo’n groot succes is gebleken. Het doel van Sunday in the Park is om het Podium bekender te maken bij een groter publiek en om jong en oud bij elkaar te brengen. Daarin lijken ze vooralsnog geslaagd. Nu is het hopen dat de zon zich op de andere Sundays ook van haar beste kant laat zien en dat de bezoekers ook dan de weg naar deze unieke plek weten te vinden.

Sunday in the Park vindt plaats op 18 juni, 9 en 16 juli van 15:00 tot 19:00. De toegang is gratis. Voor de volledige programma’s kunt u terecht op www.podiumleek.nl.

Back to top button