Victor Hogenberg van Tiga Leek brons bij voltige op NK

WAALWIJK/LEEK – Afgelopen weekend stond het NK turnen op het programma in Waalwijk, na een moeizaam begin op sprong en brug, herpakte Viktor zich goed en eindigde hij op een mooie 10e plek!

Na een goed begin moest Hidde helaas een val incasseren op ringen met zijn afsprong. Ondanks dat had hij een zeer goede wedstrijd en eindigde hij als 10e! Op zondag had Nick Leonards vier toestelfinales. Op vloer, sprong, brug en rekstok liet hij goede en foutloze oefeningen zien aan de jury. Op vloer einde Nick als 6e, op sprong 4e, en op brug en rekstok eindigde hij als 5e.

Victor heeft tijdens de toestelfinale voltige een bronzen medaille behaald. Hidde de Boer had een toestelfinale op vloer. Met een 12.40, hoogste cijfer ooit, eindigde Hidde als 5e. De jongens doen het goed in Waalwijk maar de 4de divisie mag ook niet achter blijven. Er stond een finale voor de 4de divisie op het programma in Uithuizen.

In de eerste wedstrijd mochten Meike Geerts en Sharona Veenstra hun oefeningen laten zien.  Helaas was het deelnemersveld te sterk en zijn ze als 10de en 12de geëindigd.

In de tweede wedstrijd waren de keuze meisjes aan de beurt. Dana Stoker en Mardy Postma. Mardy vorige wedstrijd 2de geëindigd, had gister een zware wedstrijd. Helaas niet kunnen laten zien wat ze allemaal kan. Dana Stoker  mocht het podium beklimmen op de tweede plaats! In de laatste wedstrijd was Marrit Velde aan de beurt. Marrit is als 5de geëindigd. Het was al super knap dat ze allemaal in deze finale mochten staan.

Back to top button