Code geel afgegeven wegens harde windstoten; tips om veilig te rijden

Landelijk – Vanavond en vannacht, dinsdag 2 januari, komen er zware windstoten voor. Het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) heeft in een groot deel van het land codegeel afgegeven. In onze provincie is code geel afgegeven van dinsdagavond 22.00 uur tot woensdagmorgen 05:00 uur.

Je kunt te maken krijgen met zeer harde windstoten wees daarom extra alert onderweg en pas je rijstijl aan de omstandigheden aan. Hieronder een paar tips om veilig op de plaats van bestemming aan te komen tijdens storm ‘Henk’:
• Houd extra afstand tot je voorligger.
• Houd rekening met (krachtige) windstoten. Door een windvlaag kan jouw auto, maar ook een ander voertuig, naar een andere rijstrook worden gedrukt.
• Door windstoten kan er vanalles op de weg waaien. Wees hier bedacht op, en ook op plotselinge remacties of uitwijkmanoeuvres van je voorligger.
• Voertuigen met (lege) aanhanger, vrachtwagens zonder lading, caravans en motorrijders zijn extra kwetsbaar bij harde wind. Het kan verstandig zijn de reis uit te stellen.
• Houd de weerberichten en verkeersinformatie in de gaten.

Wees voorbereid
Als u vanavond of vannacht op pad gaat wees dan goed voorbereid en bekijk voor vertrek eerst uw route op deze kaart. Rijkswaterstaat geeft aan om op te letten voor uw eigen veiligheid.

   
Back to top button