Tijdelijk kunstwerk in Vredewoldplantsoen

DSC03729 (Small)LEEK – De gemeente Leek heeft onlangs een tijdelijk kunstwerk geplaatst in het Vredewoldplantsoen nabij de Oosterheerdtstraat in Leek. Het is het beeld “Hemelpoort” van de kunstenaar Herman Bartelds uit Enumatil.

In 2008 werd met de heer Bartelds een contract afgesloten om voor het deelgebied De Hoven in de wijk Oostindie te Leek een ontwerp te maken voor kunsttoepassing. Het was de bedoeling deze kunsttoepassing te integreren in het verdere ontwerp van dit stukje wijk.

Door de economische crisis is er van de verdere ontwikkeling van dit gebied tot nu toe niets terecht gekomen. Ondertussen zaten de kunstenaar en de gemeente met het onbevredigende gevoel dat er wel een contract gesloten was, maar dat er verder niets gebeurde.

In onderling overleg is nu besloten, dat de gemeente Leek gedurende vier jaar een kunstwerk van de heer Bartelds huurt.

Back to top button