Schuttersvereniging Tolbert gaat verhuizen naar Dorpshuis de Til in Leek

LEEK – In 1970 werd een schuttersvereniging opgericht. Gehuisvest in de toenmalige kroeg de Doedelzak in de hoofdstraat in Tolbert. Onder de naam S.V. de Doedelschutters. Nadien zijn ze verhuist naar het voormalig
dorpshuis in Tolbert.

Daarna hebben ze een pand gedeeld met de duiven vereniging aan de Tolbertervaart. De naam werd toen S.V. Tolbert. Nu staat de vereniging op het punt een nieuwe weg in te slaan. Door te verhuizen naar het Dorpshuis de Til in Leek. Hier hebben ze 5 schietbanen van 10 meter ter beschikking en zitten we op een centrale plaats in het dorp.

Als gevolg van de verhuizing hebben ze een nieuwe naam gekozen. Die tijdens de opening onthult zal worden. De openingshandeling zal gedaan worden door wethouder Morssink van de gemeente Leek. De opening zal plaats vinden op 1 september om 13.00 uur in Dorpshuis de Til aan de Tolberterstraat in Leek, naast de Hema.

Na de feestelijke opening mag het publiek de banen uitproberen. Voor de beste schutters ligt er een prijs klaar. Eén voor jeugd van 12 tot 18 jaar en één voor volwassenen. Leden mogen niet meedoen. In dorpshuis de Til zijn ook nog activiteiten van andere verenigingen te bewonderen. Dus kom langs voor een bezoekje tijdens kleintje pinkstermarkt.

 

   
Back to top button