Asielzoekers te gast bij thuiswedstrijd Leekster Eagles – Konde Budjang

LEEK – Afgelopen vrijdagavond was een groep van de opgevangen asielzoekers aanwezig bij de thuiswedstrijd Leekster Eagles tegen Konde Budjang uit Zaanstad.

Eerder deze week zijn in samenwerking met het COA en de Gemeente Leek de asielzoekers uitgenodigd om een wedstrijd bij te wonen, dit vlak voor hun vertrek uit Leek wat dit weekend plaats vind. De spelers en alle andere staf vonden het een zeer geslaagde avond, met enthousiaste gasten die actief aan het juichen waren zodra er een doelpunt gemaakt werd. Hieronder lees je het verslag van de gespeelde wedstrijd.

Deze vrijdagavond moest Leekster Eagles aantreden tegen Kondo Budjang uit Zaanstad. De eerst helft was er één van het aftasten. Zowel Kondo als de Eagles waren aan het zoeken naar openingen en uitbraken. Hierbij werd er niet te veel risico genomen en de overtredingsbordjes werden met mate omgeklapt. Leekster Eagles was wel de betere, maar dit kon niet op het scorebord teruggevonden worden. De rust werd met een stand van 0-0 ingezet.

Verkwikt kwamen de mannen van Leekster Eagles uit de kleedkamer en de ware strijd kon worden ingezet. Binnen de 1e minuut wist Wasim el Baroudi de 1-0 binnen de doellijnen van Kondo te tikken en dit was het openingssignaal voor de strijd om de bal. Kondo liet zich niet onbetuigd en ging net zo verfrist de strijd aan. Dit zijn de mooiste wedstrijden om te zien.

Het overtredingsbordje van Leekster Eagles klom in rap tempo richting gevarenzone, maar bleef daarna verder veilig op vier staan. Er was plezier, er was passie, het één voor allen en allen voor één gevoel was zichtbaar. Zo jammer dat het allemaal in schoonheid strande. De scheidsrechters lieten mooie doorspelen zodat deze tweede helft een genoegen was om naar te kijken. Met nog ruim vijf minuten op de klok, kwam Petrit Hoxhaj aan de bal, het publiek stond op de banken. En met een paar extra vleugels wist hij de zo begeerde 2-0 binnen te schieten. Hierna besloot Kondo dat het genoeg was en gooide als laatste redmiddel de vliegende keeper in de ring. De man die een beslissende factor kan zijn in de eindstrijd. De druk was hoog in het doelgebied van Leekster Eagles, maar de mannen en hielden stand. Kondo kon het zo gewenste gaatje niet vinden om de bal tussen door te wringen en achter Erwin te laten belanden.

Met nog anderhalve minuut op de klok wist Kondo de bal uiteindelijk bij Erwin Mensink te krijgen. Helaas voor Kondo kreeg Erwin de bal in de handen en schopte deze naar het lege doel van Kondo. Het leek erop dat de bal strak over het doel heen zou gaan. En toen gebeurde er iets moois met deze bal, een meter voor het doel draaide de bal ineens naar beneden en met een prachtige curve ging hij keurig in de hoek binnen de palen. De stand werd 3-0 en de primeur was een feit. Keeper Erwin Mensink heeft zijn eerste doelpunt in de zaal gemaakt, waarvan acte.
De wedstrijd was gespeeld en bij een eindstand van 3-0 werd er door de arbitrage afgefloten.