vv Tolbert en vv Leek-Rodenburg verder als vv TLC

TLC-1LEEK/TOLBERT – Na de 2e stemronde op maandag 22 april jl. hebben de leden van beide clubs zich uitgesproken voor een algehele fusie tussen beide clubs.

Na roemruchte jaren van rivaliteit tussen beide Sportpark Rodenburg bewoners hebben beide clubs elkaar in de armen gesloten en is de fusie tussen Leek-Rodenburg en Tolbert nu dan een feit.

 

Afgelopen maandag moesten 2/3 van de aanwezige leden voor stemmen om de fusie door te laten gaan en de leden stemden 100% voor een algehele fusie. Dit betekent dat op 1 juli 2013 het nieuwe bestuur de taken zal overnemen en gaat de nieuwe vereniging van start onder de naam vv TLC. Voorzitter wordt Jan Rockers, vice voorzitter J. Borgman, secretaris Han Sinninghe en Geert Jan Diertens wordt penningmeester.

Om in het seizoen 2013/2014 uit te komen als vv TLC moest de KNVB voor 1 mei 2013 op de hoogte zijn gebracht van een fusie. Dit is inmiddels gebeurd en zal vanaf het seizoen 2013/2014 in de competitie indelingen geen vv Leek-Rodenburg en vv Tolbert meer voorkomen.

In het afgelopen seizoen speelden de jeugd en de dames al onder de samenwerking Tolbert Leek Rodenburg Combinatie en dit is goed verlopen.

vvLeek-Rodenburg (1932) en vv Tolbert (1946) zullen per 1 juli 2013 ophouden te bestaan en resten  alleen nog de vergeelde krantenknipsels aan de nostalgische en legendarische derby’s tussen Leek en Tolbert.

 

Door deze fusie zal vv TLC de grootste vereniging van de gemeente Leek worden met meer dan 650 leden. Naast een zondagafdeling komt er een senioren zaterdagafdeling, een jeugdafdeling, een dames en meisjes afdeling en een zaalvoetbalafdeling.

Naast deze afdelingen komen ook de organisatie van het Leekster Zaalvoetbal Gala, het Univé Jeugdvoetbalgala, het DA Damestoernooi, het All Stars toernooi, Pinkstermarkt vrijwilligerswerk en het Jumbo Jeugdvoetbaltoernooi onder vv TLC te vallen.

 

Mbt de accommodatie zijn er diverse opties aangedragen door de fusiecommissie en wordt hier nog over onderhandeld, maar er zal ruimte vrij gehouden worden om in de toekomst het aanleggen van kunstgrasvelden mogelijk te maken.

In welke klasse vv TLC zal gaan voetballen is nog niet duidelijk omdat beide 1e elftallen nog strijden om lijfsbehoud in de 4e klasse C. wanneer 1 van beide verenigingen zich handhaaft in de 4e klasse dan zal  vv TLC ook het volgend seizoen uitkomen in de 4e klasse.

Voor het nieuwe seizoen zal de 48-jarige Gert Slomp de 1e trainer zijn van de fusie club en ligt er een mooie uitdaging voor hem te wachten om van beide selecties een goed 1e elftal te maken die ter zijnde tijd een stabiele 3e klasser moet kunnen worden. Daarnaast wordt er een onder 21 team samengesteld en zullen de huidige A junioren een 2e team gaan formeren die op een hoger niveau gaat spelen.

 

Doordat de fusie nu een feit is geworden kan er vanaf 22 april 2013 al gewerkt worden naar een nieuw begin. Werken aan een vereniging waar prestatie en recreatief voetbal hand in hand gaan. Er moet nog veel gebeuren voor 1 juli maar 1 ding is zeker de groen/blauwe kleuren zullen volop te zien zijn op en rond de velden in Groningen en Drenthe.

Ingestuurd

Back to top button