SC Genenmuiden –VEV’67

De voorbereiding:

Zaterdag 21 november stond er voor de mannen van trainer Luitzen Nijboer en zijn assistent een prachtige uitdaging op het programma. In de beker mochten de spelers aantreden tegen SC Genemuiden dat uitkomt in de hoofdklasse C en in het grote KNVB bekertoernooi bijvoorbeeld ADO Den Haag had uitgeschakeld. Vorige week was Rense Dijk matchwinner geworden op aangeven van niemand minder Rick Schuring. Vorige week werd ten onrechte vermeld dat Vincent de Koning de assist had gegeven. Rense Dijk die bij afwezigheid van Robin Elderman en Gerhard van den Berg de aanvoerdersband mocht dragen was maar wat blij met deze geste. Nadat de heenreis soepel was verlopen en de spelers in de busjes nog een uiltje hadden geknapt werd het complex van SC Genemuiden aangedaan. Het complex zag er prachtig uit en het kunstgrasveld lag er heerlijk bij waardoor alle ingrediënten aanwezig waren voor opnieuw een mooie pot voetbal. Het tactisch concept werd uit de doeken gedaan waarbij VEV’67 geenszins van plan was om zich aan te gaan passen aan de tegenstander. Uitgaan van eigen krachten was de visie van zowel spelers als trainers en staf. Na de warming-up gingen de volgende spelers de strijd aan met de tegenstander van die dag.

Klaas Kleiker ( GK ), Marco Soeten, Wessel van der Galien, Ton Baan, Joachim Wiegman, Rick Schuring, Cedric Eeuwema, Marwin van Wijk, Rense Dijk ( C ), Enrico Wardenier, Vincent de Koning, Jacob Tjoelker, Hendrik Rozema, Mark Post, Hans Pascal ( GK )

De wedstrijd:

Na het eerste fluitsignaal was de eerste grote kans er voor VEV’67. In de derde minuut was de doelman van SC Genemuiden aan het grabbelen waardoor Marco Soeten de bal terug kon leggen op Enrico Wardenier. Het schot van Enrico miste hoogte waardoor de goalie zijn fout kon herstellen en het schot van Enrico, dat helemaal niet zo slecht was, kon pakken. In het eerste kwartier speelde VEV’67 goed mee met SC Genemuiden en speelde het gedurfd en met veel druk naar voren. Na 17 minuten kwam de thuisclub er goed uit maar kon Wessel van der Galien met een goed uitgevoerde sliding een grote kans voorkomen. Na 25 minuten was er een gevaarlijk indraaiende bal van Genemuiden die bij de tweede paal gemist werd. Na bijna een half uur spelen viel de 1-0. Anne van der Kolk werd met een steekbal bereikt die Klaas Kleiker kansloos liet en de bal beheerst binnen schoot. VEV’67 legde veel energie in de wedstrijd maar was vooral nadat het de bal had veroverd slordig in de passing. Hierdoor was het de veroverde bal snel weer kwijt.

In de 42ste minuut kroop VEV’67 door het oog van de naald nadat een lage voorzet geblokt werd waardoor de kans verijdeld werd. VEV’67 had het in deze fase lastig doordat er minder diepgang in het spel was dan in het eerste half uur. Op slag van rust was het opnieuw Anne van der Kolk die namens de gastheren het net vond. Een indraaiende voorzet werd door Anne ineens op de pantoffel genomen die daardoor Klaas opnieuw het nakijken gaf. In de rust was de technische staf niet ontevreden over het vertoonde spel en de energie die de spelers in de wedstrijd legden. De enige opmerking die gemaakt werd, was dat de spelers moesten blijven opbouwen en niet steeds meteen de lange bal moesten spelen. In de tweede helft was er een eerste kansje voor Ton Baan die de bal in het zijnetje kopte. Een minuut later was het Vincent de Koning die een prima actie in huis had en koos voor het schot in de verre hoek. De bal ging voorlangs waarbij Rense Dijk bij de tweede paal het schot via een sliding niet alsnog tot doelpunt kon promoveren. De aanvoerder kwam een teenlengte te kort.

Ton Baan, die licht geblesseerd raakte in de eerste helft, werd vervangen voor Jacob Tjoelker. In de 57ste minuut probeerde Rense het met een boogbal die net niet bij de tweede paal binnenviel. Marco Soeten die Rense de kans had geboden werd vervangen door Hendrik Rozema. Ook Mark Post werd nog binnen de lijnen gebracht. Genemuiden was gevaarlijk maar miste een aantal dotten van kansen waardoor VEV’67 nog lang in de wedstrijd bleef. De thuisclub had de wedstrijd al lang kunnen beslissen maar was slordig in de afronding. Zo ging een bal op de paal van het doel van Klaas Kleiker. Door deze gemiste kansen was het in de 85ste minuut ineens weer een wedstrijd. Rense gaf met een hakje de bal mee aan Joachim Wiegman die vanaf links de bal hard en laag voorgaf. De voorzet kwam terecht bij Marwin van Wijk die met één voetbeweging de bal weglegde bij de tweede paal buiten bereik van de doelman en zo de aansluitingstreffer liet aantekenen. Na deze treffer was het nog billenknijpen voor Genemuiden dat de laatste minuten zonder schade wist door te komen en zodoende de volgende ronde van de beker wist te bereiken.

De nabeschouwing:

Na het laatste fluitsignaal zochten de spelers de kleedkamer op. De stemming was opperbest want VEV’67 had een goede wedstrijd gespeeld met veel passie en inzet. Het was zeker niet weggespeeld en daar waren de spelers tevreden over. Grappig om te zien was dat Genemuiden raar opkeek dat de geelhemden bij een hoekschop drie spelers voorin hield. Dit waren ze niet gewend want de spelers van Genemuiden moesten hals over kop steeds  spelers daardoor terug laten komen om een eventuele counter onschadelijk te kunnen maken. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat de betere kansen voor de thuisclub waren geweest die VEV’67 lang in de wedstrijd had gelaten door de vele kansen te missen. Al met al een goede generale voor volgende week wanneer de absolute kraker op het programma staat. Tegenstander in de competitie is Zeerobben dat gedeeld eerste staat met VEV’67. Om deze wedstrijd in een zege om te kunnen zetten kan de selectie iedere steun weer gebruiken. Het is een prachtig affiche waardoor het niet anders kan dan dat het afgeladen vol zal zijn op Oostindie. Aftrap van de wedstrijd is 14.00 uur. Dit in verband met licht. Voor nu is het mooi geweest en zeg ik u allen,