Nederlands kampioenen voor Acro Academy Noord Nederland

Leek/Rotterdam – Afgelopen weekend werd in Rotterdam in de Ahoy het NKNL 2023 gehouden. Voor het eerst vond het NK acrogym voor de junioren en senioren plaats in het sportpaleis. Op vrijdag 23 juni was er voor deze teams een podiumtraining.

Zaterdag 24 juni lieten de teams hun tempo- en balansoefening zien en op zondag 25 juni de combi-oefening. AANN deed met maar liefst 7 juniorenteams mee aan dit NK. In de categorie junioren 2 werden het trio Amilyah, Inge & Mare, het mix pair Luc & Merel en het damesduo Carola & Gemma Nederlands kampioen. Deze teams hebben zich gekwalificeerd voor het EK in Bulgarije. In de categorie junioren 1 werd het trio Zoë, Ilse & Ruth, het damesduo Dieuwke & Kuna en het mixpair Lizz & Ties Nederlands kampioen. I.v.m. leeftijdrestricties kan het mixpair Lizz & Ties niet meedoen aan het EK. Trio Zoë, Ilse & Ruth en duo Dieuwke & Kuna hebben zich gekwalificeerd voor het EK in Bulgarije.

Zilver en EK kwalificatie
Ook was er een zilveren medaille en EK kwalificatie voor het damesduo Ilse & Aiden. Voor de jongere categorie pupillen en jeugd was het NK op zondag 25 juni. AANN deed met 2 pupillenteams en 1 jeugdteam mee aan dit NK. Het pupillen duo Indy & Rebecca werd Nederlands kampioen. Voor het pupillen trio Lauren, Lynn & Anne Bente en het jeugd trio Julia, Leyan & Sjoukje was er een zilveren medaille. Alle sporters en trainers keerden vol trots huiswaarts. Op de foto de succesvolle sporters.