OWK 1 ontdoet zich ook van Rodenburg 1

LEEK – Voor de laatste wedstrijd van 2014 stond de derby tegen Rodenburg op het programma. Aangezien de Leeksters met hun selectie met een andere constructie spelen dan gebruikelijk, speelde Rodenburg 3 eerst tegen OWK 3, waarna de wedstrijd van beide eerste teams al op het programma stond. Pas ter afsluiting zou ook OWK 2 aantreden tegen Rodenburg 2.

In een zich snel vullende Rodenburghal zagen wij vanaf de kant hoe eerst OWK 3 vrij eenvoudig won van Rodenburg 3. Door een 12-17 overwinning waren de eerste punten van de dag voor de club uit Oostwold een feit. Toch wisten wij op voorhand dat dit geen zekerheidje was voor de selectieteams van OWK. Rodenburg heeft een team dat gezien het vertoonde spel misschien wel te weinig punten heeft, en als wij net zo’n wedstrijd zouden neerzetten als tegen De Pein vorige week zouden wij het nog erg lastig krijgen deze middag.

Met een ex-Rodenburger in de gelederen was het strijdplan voor OWK dan ook duidelijk. Fel beginnen, en de juiste mensen uitschakelen. De wedstrijd was echter nog geen vijf minuten oud toen dit plan de prullenbak in kon, want met het geblesseerd uitvallen van Frans Wobbes moest er al direct een wissel plaatsvinden. Sander Lap kwam het veld in, en het mag gezegd worden dat hij dit prima oppakte en een sterke wedstrijd heeft gespeeld in de hoofdmacht van OWK.

Wel schortte er weinig aan de rest van het aanvalsplan. OWK kwam goed uit de startblokken, en ondanks een 1-0 achterstand werd al snel de voorsprong overgenomen en opgevoerd naar een 1-5 tussenstand. Op dit moment scoorde Rodenburg weer tegen, maar OWK drukte door en liep uit naar een 2-9 voorsprong. De formatie uit Leek speelde rommelig en onsamenhangend en de Oostwolders konden met goed verzorgd spel de voorsprong langzaam uitbouwen.

Toch kantelde de wedstrijd langzaam en begon ook Rodenburg iets makkelijker te scoren. De stand van zeven verschil bleef echter redelijk gehandhaafd en bij rust was het dan ook 6-12 in het voordeel van OWK.

De tweede helft had toch een redelijk ander gezicht. OWK speelde nog steeds het gebruikelijke spelletje, maar waar de doelpunten in de eerste helft wel makkelijk vielen was dit de tweede helft niet meer het geval. De bal ging moeizaam door de gele manden, maar Rodenburg was niet bij machte om genoeg gas te geven om het OWK echt moeilijk te maken. Waar de ploeg uit Leek nog wel acht keer wist te scoren zette OWK hier gelukkig nog zeven tegenover, wat een eindstand van 14-19 tot gevolg had.

Met deze score sluit OWK 1 de eerste helft van de competitie af met 14 punten, de volle mep dus. De weg naar het kampioenschap is nog lang, maar hier wordt toch al voorzichtig over gesproken. Met een voorsprong van vijf punten op de nummer twee mag dit in principe niet meer worden weggegeven. Maar zoals gezegd, de weg is nog lang en OWK zal nog meer dan voldoende tegenstand krijgen van de naaste belagers. We zullen dus scherp moeten blijven en niet moeten verslappen om onze missie tot een goed einde te brengen.

Dit zullen wij na de Kerstdagen en de oliebollen gaan doen tegen VKC, het team dat nog geen punt heeft behaald dit zaalseizoen. Een beter begin kan OWK zich eigenlijk niet wensen om weer in het ritme te komen, maar er zal een goede voorbereiding moeten zijn om ook tegen VKC niet tegen een zeperd aan te lopen.

De wedstrijd tegen VKC wordt gespeeld op zondag 11 januari om 14:30 te Ureterp, dus wij hopen jullie daar weer allemaal te zien.

Voor nu: iedereen hele fijne feestdagen gewenst, en alvast een gelukkig en gezond 2015!