Start werkzaamheden keerlus Bousemalaan Tolbert

LEEK – Op 26 oktober 2016 zijn de voorbereidende infrawerkzaamheden gestart voor het project “Aanleg keerlus Bousemalaan” die Roelofs Wegenbouw uitvoert in opdracht van de gemeente Leek.

In het project “Aanleg keerlus Bousemalaan” zijn de afgelopen periode de kabels en leidingen daar waar nodig al verlegd. Vanaf 26 oktober is daadwerkelijk gestart met de aanleg van de keerlus. Deze werkzaamheden duren circa 7 weken en zijn halverwege december afgerond. De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het opnemen van de bestaande verhardingen en voorbereidende grondwerkzaamheden voor de keerlus. Vervolgens wordt de nieuwe busbaan, het perron en het fietspad aangelegd.

Verkeer
Gedurende de werkzaamheden is de Bousemalaan gestremd ter plaatse van de kruising Oldebertweg/Bousemalaan. Het fietspad langs de Oldebertweg blijft beschikbaar voor de fietsers. In een tweetal fases worden de fietsers langs het werk geleid.

Fase 1
Fase 1

Fase 1 betreft de periode wanneer het nieuwe fietspad wordt aangelegd. Tijdens deze periode wordt het huidige fietspad verwijderd en de fundering voor het nieuwe fietspad aangelegd.

Fase 2
Fase 2

Fase 2 betreft de situatie wanneer de fundering van het nieuwe fietspad is aangelegd en toegankelijk is voor de fietsers.

   
Back to top button