OWK zet winnende flow, niet door

OOSTWOLD – Na een tweetal goede wedstrijden die werden bekroond met de winst, was de CINX formatie op dreef. Zondag werd er gewonnen van Wit Blauw en woensdag werd de eerste Jan Mulder bekerronde gewonnen van de Hoeve.. Kortom, “OWK is on fire”.

Maar zaterdagavond 23 september was de nieuwe ronde met nieuwe kansen. Er werd thuis aangetreden tegen Heerenveen. In tenues die sommige spelers prikkelden en waardoor sommige spelers aan thuis herinnerd werden, kwam Heerenveen het veld op. OWK 1 was er klaar voor. Deze flow vasthouden en er keihard in, dat was het motto voor deze avond. Clean verdedigen en twintig maken, dan kon de winst in Oostwold gehouden worden.

De Friezen en Friezinnen van Heerenveen scoorden daarentegen de eerste goal. Gelukkig had OWK daar snel een antwoord op en maakte daar direct gelijkspel van. Zo ging het een tijdje door, waardoor geen van beide echt een voorsprong kon pakken, ondanks dat de Oostwolmers de Friezen, qua spel, aardig in de tang hadden. Beide teams hadden moeite met scoren deze eerste helft, wat voor slechts 15 doelpunten zorgde en een ruststand van 8-7.

In de rust sprak hoofdtrainer Patrick Aalders de ploeg positief aan. Het spel zag er goed uit, de scores zouden ook wel komen. Maar vooral niet opgeven, maar doorgaan tegen deze stugge Friese ploeg, want zij zouden zich niet zomaar gewonnen geven.

Het vlaggenschip van het Westerkwartier bleef door sterk spel de bovenliggende ploeg, maar miste, ondanks goed opgezette aanvallen, deze avond de afronding. Op een kantelpunt in de wedstrijd werd het 12-9, maar OWK wist niet door te pakken. De score stokte opnieuw en de stugge Friezen kwamen opnieuw langs zij. Na de hele wedstrijd voor te hebben gestaan, was het Heerenveen die uiteindelijk een voorsprong kon nemen. Hierbij was vooral de scherpte van één dame en de vele rebounds van de Heerenveense heren bepalend en zorgde voor een eindstand van 15-18.

Volgend weekend wordt het een zware zaterdag. De CINX formatie zal beide namelijk op de zaterdag aantreden. OWK 1 in de Hoeve om 15:30 en OWK 2 om 17:00 in Grou tegen Mid Fryslan.

   
Back to top button