Brandweer Leek 9e bij vaardigheidstoetsen Wagenbogen

c92d082bb2bcbab78423aa4c7a669ed3LEEK – Afgelopen zaterdag heeft brandweer Leek meegedaan aan de provinciale vaardigheidstoetsen in Wagenborgen. Aan deze toetsen hebben 11 korpsen meegedaan.

Het scenario bestond uit een woningbrand met daarin slachtoffers.

Bij aankomst moest eerst de informant goed uitgehoord worden, hier kreeg je zeer bruikbare informatie. In de boerderij bevonden zich nog 2 werknemers van een installatie bedrijf. Na opgeschaald te hebben kon de redding beginnen. Op de beganegrond bevond zich een brand met een doorslag naar boven. Hier bevond zich ook het eerste slachtoffer. Na deze naar buiten te hebben gebracht kon er afgeblust worden en door naar boven. Hier bevond zich ook een slachtoffer. Na deze op vakkundige wijze naar beneden te hebben gehaald kon het sein brandmeester gegeven worden.Al met al een zeer leuke en leerzame wedstrijd.Van de 11 korpsen heeft Leek de 9 plaats gehaald, niet slecht voor een eerste keer.

1e Haren
2e Uithuizermeeden
3e Winschoten

Brandweer Leek

Back to top button