Eerste online DJ contest start met Flinke Pink in Leek

LEEK – Nederlandse DJs zijn al jaren, misschien zelfs decennia lang, toonaangevend in de dance en house wereld. Ze vliegen van hot naar her en lijken steeds jonger te worden ontdekt door platenlabels. Maar hoe word je nou eigenlijk nog ontdekt als DJ?

Ga je nog steeds bedelend met een handjevol platen langs alle clubs en discotheken? Of upload je je eigen filmpjes en tracks op een videodienst zoals YouTube in de hoop dat een artiest toevallig op jouw fragment stuit? De makers van het nieuwe platform Onlinedjcontest.nl lijken de oplossing te hebben gevonden. Met hun gratis platform creëren ze één centraal punt waar muziekmakers, muziekliefhebbers en organisatoren van events samenkomen. Voor de DJ is het een originele manier om zichzelf te presenteren, voor een organisatie is het format om aansporend talent te vinden en de line-up aan te vullen. De winnaar van de felbegeerde plek in de line-up wordt uiteindelijk bepaald op basis van het aantal stemmen, waar het publiek dus weer voordeel uit haalt. Bezoekers van de website kunnen alle mixen beluisteren en een stem uitbrengen op hun favoriet, diegene die absoluut moet draaien op het volgende feestje.

Flinke Pink

De eerste online dj contest van het jaar is inmiddels begonnen. Het Flinke Pink Festival in Leek heeft de primeur dit jaar en organiseert een tweetal online dj contests. Flinke Pink wordt gehouden tijdens Pinksteren op het podium nienoord in Leek. Er zijn meerdere plekken te winnen voor zowel de Black edition op za 23 Mei als de White edition op zo 24 Mei. Het publiek kiest 1 winnaar door te stemmen op de website, de vakjury selecteert daarnaast nog 1 of 2 kandidaten op basis van je vaardigheid en presentatie.

Wil je zelf graag draaien of meebeslissen wie er moet draaien? Ga dan snel naar onlinedjcontest.nl en claim jouw plek in de line-up!

   
Back to top button