Judokampioen Kim Polling gehuldigd in Zevenhuizen

PICT8006aZEVENHUIZEN – Zevenhuizen liep donderdagavond uit om de Europees kampioene judo Kim Polling in de armen te sluiten.

Als leukste dorp van Groningen werd dan ook groots uitgepakt met een eresaluut van de Carbidboys, een rijtoer door het dorp en een officiële huldiging in De Appelhof.

Daar sta je dan in het middelpunt van de belangstelling. Kim begint er een klein beetje aan te wennen, maar Juf Ping Pong zoals het judowereldje haar noemt kan haar emoties amper in bedwang houden als al die grote en kleine mensen haar feliciteren en als ze op het podium moet staan waarbij ze het ene cadeau na het andere in ontvangst neemt.

Ambassadrice van Zevenhuizen zo mogen we Kim Polling met recht noemen. Een meter worst hoort daar bij namens DES, een van de velen die haar alle goeds wensen. De gemeente werd vertegenwoordigt door Tanja Haseloop, de Handelsvereniging door Lodewijk Ten Have. De Stichting Promotie pakte uit met een luchtig kadootje gemaakt van de Zevenhuister vlag. In de hoop dat we Kim daarin tijdens het Wereldkampioenschap zien paraderen.

Handtekeningen uitdelen en met iedereen op de foto horen er natuurlijk ook nog bij en voor twee beginnende judoka’s die ook even die mooie gouden plak mogen vasthouden is dit natuurlijk het summum van motivatie die de jonge judoka maar al te graag aan al haar fans meegeeft.

Foto’s: Mieneke Zevenberg

Back to top button