Landgoed Nienoord presenteert projecten tijdens Europa Kijkdagen

Nienoord samenwerkingLEEK – Landgoed Nienoord doet dit jaar op vrijdag 10 mei 2013 mee aan de ‘Europa om de hoek’ Kijkdagen.

Dit vanwege het project ‘Versterking en kwaliteitsverbetering van de toeristische en recreatieve infrastructuur landgoed Nienoord’. Dankzij de inzet van velen en de hulp van onder meer Europese subsidies heeft het landgoed met de bijzondere borg, de schelpengrot en de prachtige landelijke omgeving een flinke opknapbeurt gekregen. Er is zelfs in wijdere omgeving gekeken: de landgoederenzone Nienoord Leek, Terheijl en Mensinge Roden wordt gezamenlijk aangepakt.

 

Wat valt er te kijken?

Nu alles er weer zo glanzend bij ligt, willen de bewoners en gebruikers van het landgoed dat graag aan u laten zien. Tijdens de Europa Kijkdagen staat de Borg Nienoord op vrijdag 10 mei van 11 tot 16 uur centraal, mede dankzij de medewerking van Museum Nienoord.

  • Voor de liefhebbers van historie: gratis rondleidingen in de borg en op het borgterrein Nienoord van 11.15 tot 16.15 uur.
  • Voor liefhebbers van verhalen: van 11.15 tot 16.15 uur de legende over de schelpengrot in de Schelpengrot
  • Voor (jonge) natuurliefhebbers: een natuureducatieve wandeltocht vanaf het Toeristisch Overstap Punt (TOP) bij het Informatiecentrum (start om 11.00 en 13.00 uur). Na afloop kunnen de kinderen een puzzel invullen en een prijsje winnen!

 

Op de grote parkeerplaats van Nienoord wordt u ontvangen door gastheren en gastdames, die u graag wegwijs maken. Zij staan met een kraam op de Streekproductenmarkt met uitgebreide informatie. In de filmzaal van het gele Infocentrum is zijn twee films te zien: één over de historie van het landgoed Nienoord en één over de projecten die uitgevoerd zijn in het kader van de renovatiebeurt.
Op deze manier laten we graag zien wat er met Europees geld tot stand gebracht is en nog tot stand gaat komen dit jaar. Niet voor niets is het landgoed ook het decor voor het kennismakingsbezoek van het koninklijk paar op dinsdagmorgen 28 mei.

Wat is er verder te doen op deze dag?
Naast de bovengenoemde gratis activiteiten kunt u deze dag tegen betaling ook deelnemen aan de volgende activiteiten op het landgoed Nienoord:

  • Voor jong en oud: Internationale Stoomdagen in het Familiepark (van 9 t/m 12 mei)
  • Voor de lekkerbekken: Streekproductenmarkt nabij het Informatiecentrum op de grote parkeerplaats
  • Voor de liefhebbers van pracht en praal: bezoek aan monumentale kerk Midwolde met praalgraf
  • Voor paarden- en koetsenliefhebbers: een koetsrit over het landgoed of bezoek museum Nienoord met de grootste nationale collectie rijtuigen

 

‘Europa om de hoek’ Kijkdagen op 10, 11 en 12 mei

Overal in Nederland worden projecten geïnitieerd die mede mogelijk gemaakt worden met Europees geld. Tientallen projecten zetten op 10-11-12 mei 2013 hun deuren open. Zij vertellen graag wat ze doen. In Noord-Nederland organiseert het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) de Kijkdagen. Binnen onze drie noordelijke provincies zijn allerlei innovatieve projecten te vinden die mede dankzij Europese subsidie zijn ontstaan. Tijdens de Europa Kijkdagen hoort u ook hier meer over!

Informatie over alle deelnemende projecten is te vinden op de website: www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

 

Project Nienoord

Het project is een uitwerking van de Intergemeentelijke Structuurvisie Leek-Roden. Het project wordt ondersteund door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Europese subsidies (Europese Unie, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland) en provinciale en regionale (regio Groningen-Assen) subsidies.

   .
Back to top button