Dodenherdenking in Leek (Video)

Dodenherdenking Leek-11LEEK – Ook in Leek is vanavond 2 minuten stil gestaan bij de doden die gevallen zijn tijdens de 2de wereldoorlog.

Om 20 minuten voor acht vertrok een grote groep mensen voor een stille tocht vanaf het gemeentehuis richting het Joodse schooltje aan de Samuel Leviestraat in Leek. Vlakbij het Joodse schooltje vormde Scouting Leek een erehaag met fakkels. Harmonie Leek speelde een muziekstuk waarna er om acht uur 2 minuten stilte werd gehouden. Na afloop zijn er door verschillende mensen, waaronder wethouder Haseloop, bloemstukken neergelegd bij het monument. Daarna zijn er nog gedichten voorgelezen en is het Kaddisj gezongen. Het commentaar tijdens de plechtigheden deze avond werd verzorgd door de heer Paul Tameling. Rond half negen vertrokken de mensen weer richting het gemeentehuis in Leek.

Foto’s en video: Jordi Haverdings InfoLeek

   .
Back to top button