Flinke Pink op Podium Nienoord Leek

Pinkster Weekend Maandag 372 (Small)LEEK – Het populaire Flinke Pink Festival tijdens het Pinksterweekend op Podium Nienoord in Leek, zal voor het 4e achtereenvolgende jaar uit drie dagen bestaan.

Tot en met 2009 werd het festival gehouden op de zaterdag en maandag maar door de enorme bezoekersaantallen en de populaire voorrondes is enkele jaren geleden een succesvolle start gemaakt met uitbreiding naar de zondagavond!

De deejay’s worden ook dit jaar verdeeld over de zaterdag- en zondagavond (beide vanaf 19 uur) Er is de afgelopen jaren een enorme verschuiving geweest in de “dance” scene en de organisatie denkt hierop goed in te spelen door de verschillende muziekstijlen te verdelen over deze 2 avonden.

Zaterdag 18 mei staat in het teken van dance muziek en dan vooral de hardere stijlen. Deze avond wordt ‘the Black edition’ genoemd om zo het verschil met de zondag duidelijk te maken. Verschillende dj`s, mc’s en danseressen staan gepland vanaf 19.00 uur en de opbouw van de avond is beter dan ooit tevoren.

Op zondag 19 mei begint het muziekspektakel ook om 19 uur, dan staan er maar liefst 8 dj`s op het programma. Deze avond wordt gecommuniceerd als ‘the White edition’ waarmee wordt bedoeld dat de muziek toegankelijker is voor een bredere doelgroep. Ook tijdens deze avond zullen danseressen en mc’s optreden.

De maandag (20 mei) van Flinke Pink, met de subtitel “the Live editon”, zal ook dit jaar garant staan voor leuke en toegankelijke bandjes uit de regio. De meeste bands hebben gespeeld tijdens de speciale voorrondes en hebben deze, na de kritische beoordeling van de jury, ook gewonnen. De maandag is al sinds jaar en dag uitermate geschikt voor jong en oud omdat er voor elk wat wils te zien en te horen is. Deze dag is Podium Nienoord open van 11.00 tot 19.00 uur.

Dit jaar biedt Podium Nienoord een paar extra feestjes tijdens Pinksteren. De eerste is op vrijdagavond 17 mei, dan zal van 22 tot 1 uur MEGA 90 worden gehouden. Ook een gratis toegankelijk feest met de grootste hits en beste dansplaten uit de jaren 90. Op zondagmiddag 19 mei zal de 8 koppige band Sister Feelgood (met 3 zangeressen) de beste Soul-Motown-Funk-Disco hits ten gehore brengen tussen 15 en 18 uur.

Flinke Pink wordt gehouden op Podium Nienoord in Leek is alle dagen gratis toegankelijk. De exacte openingstijden, een tijdschema van alle bands en deejay’s en meer aanvullende informatie is te vinden op www.flinkepink.nl en www.podiumnienoord.nl.

Back to top button