Vier Provinciaal Kampioenen voor Adonis Sportacrobatiek Leek

UITHUIZEN – De Provinciale Kampioenschappen Acrogym voor de DE-lijn werden op zaterdag 2 maart 2019 gehouden. Alle 12 teams in de DE-lijn van Adonis Sportacrobatiek hadden zich geplaatst voor de Provinciale Kampioenschappen welke in Uithuizen gehouden werd.

Een zeer spannende wedstrijd omdat los van de strijd om het kampioenschap ook plaatsen voor de districtsfinale behaald konden worden.  En wat een super resultaten zijn er geboekt: Adonis Sportacrobatiek Leek heeft maar liefst 4 teams die Provinciaal Kampioen werden! Daarnaast mochten ook nog 3 teams met een zilveren medaille naar huis en 2 teams behaalde brons.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de teams in de duo’s E junioren. Janneke Meijer en Marleau Storteboom behaalden een zilveren medaille. Anne Hulst en Lisanne v.d. Velde zetten een mooie oefening neer maar belanden net naast het podium.  Bij de E-instap werden Lizz Stoker, Carmen Feijen en Jolijn Hartholt Gronings Kampioen, terwijl bij de duo’s Femke Mulder en Lucynda Zwama een prachtige zilveren medaille kregen. In de categorie D-senioren trio werden Kaja Heijnen, Anna Snijder en Jasmijn Stuurwold Gronings Kampioen.

In de middag was het de beurt aan E-junioren trio’s met wederom een team dat zich Gronings Kampioen mag noemen, dit zijn Jinte Kroese, Nadra Elbadawy en Leana Perri. Bij de E-jeugd teams werd het een Adonis podium want trio Chenice Storteboom, Juliette Tuil en Merel Stuurwold kregen een zilveren medaille omgehangen en trio Nynke Veldhuizen, Eden Timmermans en Rosalie de Vries een bronzen medaille.

In de 3e wedstrijd kwamen nog meer teams succesvol in actie, dit keer was het de beurt aan de D-junioren trio’s. Gronings kampioen mogen zich noemen Mare Hogenhuis, Marit Huizinga en Anne Bente Bakker. In dezelfde categorie werden Jorijn Jongman, Lian Steenbergen en Xanne Ottersberg heel knap vijfde! Bij de duo’s E- senior werd er een mooie bronzen medaille behaald door Leonie Hoeksema en Cynthia Zwama. Het jonge mixpaar Robbin Vogel en Kaj Gerbrandy werden in de categorie E-jeugd ook Gronings Kampioen.

Met 9 teams in de DE-lijn mag Adonis Sportacrobatiek van start in de districtsfinale op 23 maart 2019.  Eén team heeft zich geplaatst als eerste reserve. Een hele knappe prestatie hebben al deze sporters dus geleverd!