Willem Alexander en Maxima bezoeken Landgoed Nienoord in Leek (Video)

Koningspaar bezoekt Leek-15LEEK – Dinsdagmorgen omstreeks 10.30 uur kwam het koningspaar aan bij Landgoed Nienoord in Leek.

Het koningspaar is hun Provincietour vanmorgen gestart in Groningen. Nadat ze in Leek uit de bus zijn gestapt is het paar met een koets over de laan op Landgoed Nienoord vervoert richting het Kasteel. Langs dat stuk stonden vele schoolkinderen en andere kijkers die het koningspaar graag even wilden zien.  Toen de koets met het paar bij het Kasteel aan kwam zijn Willen Alexander en Maxima te voet verder gegaan. Op de binnenplaats in het kasteel stonden onder andere bewoners van Sintmaheerd die schilderijen lieten zien en vrijwilligers en genodigden van de gemeente Leek. Op weg naar de uitgang van de binnenplaats werden vanaf de brug de modelboten geshowd. Aan de andere kant van de brug is nog een kunstwerk onthuld door het koningspaar. Verder gelopen kwam het paar aan bij de Streekproductenmarkt met 20 kramen. Langs de route lag een stuk spoor waar een modeltrein over heen reed en waar Willem en Maxima nog een stuk in mee mochten.  Tot slot stonden er nog de leerlingen van de Windroos uit Delfzijl die de Koningsspelen gewonnen hebben. Voordat het koningspaar rond 12.15 uur in de bus stapten werd er door Burgemeester Hoekstra de Leekster tak uitgereikt aan het paar, zie het item.

Foto’s en video: Jordi Haverdings InfoLeek & Herald Veenstra

   .
Back to top button