Oplichters sturen ‘downloadboete’ uit naam van Dutch FilmWorks

Oplichters sturen nepbrieven (zie onderstaande foto) uit naam van filmdistributeur Dutch FilmWorks (DFW), waarin wordt gevraagd om een schadevergoeding wegens het illegaal downloaden van een film, aldus NU.nl.

De Fraudehelpdesk zegt meerdere meldingen te hebben gekregen  van mensen die de brief hebben ontvangen. DFW heeft laten weten dat de brieven niet door het bedrijf zijn verstuurd.

De criminelen stellen in de brief dat een boete van 150 euro moet worden betaald, maar dat dat bedrag wordt verlaagd naar 52,74 euro als binnen acht dagen wordt betaald.

Illegaal
Opmerkelijk genoeg maken de criminelen misbruik van het feit dat Dutch FilmWorks vorig jaar heeft aangekondigd schadevergoedingen te willen eisen van mensen die illegaal films downloaden. Er zou inderdaad een schikking van 150 euro worden voorgelegd aan downloaders.

De criminelen schrijven in de brief dat het gedoogbeleid rond downloaden uit illegale bron, gesteund door de thuiskopieheffing op blanco cd’s, dvd’s en harde schijven, in 2014 door het Europees Hof van tafel is geveegd. Dat klopt inderdaad, en sindsdien is het downloaden van auteursrechtelijk materiaal in Nederland illegaal.

Voor meer informatie over deze brief klik hier.

 

   
Back to top button