Nederlands Basketbalteam onder de 20 traint in de Rodenburghal in Leek

BasketballLEEK – Het Nederlands basketballteam voor spelers onder 20 jaar (MU20) is begonnen aan de laatste voorbereidingen op het Europees Kampioenschap in de B-divisie dat van 12 tot en met 21 juli in het Roemeense Pitesti wordt gehouden. Bondscoach Hein-Gerd Triemstra heeft zijn selectie van 44 spelers teruggebracht tot een team van 23 man sterk. Eind juni wordt uit deze groep de definitieve EK-selectie van 12 spelers geformeerd.

De spelersgroep is afgelopen week gestart met trainingen in het Landstede Sportcentrum in Zwolle en zal ook 2 weekenden trainen in de Rodenburghal in Leek.
Deze vinden plaats op 13, 14, 15, 20, 21 en 22 juni a.s. In totaal gaat het om 10 openbare, gratis toegankelijke trainingen in Leek. De exacte dagen en tijden staan op www.rodenburghal.nl.Het Groningse GasTerra Flames, die ook in het seizoen 2013-2014 weer gaat trainen in de Rodenburghal, is hofleverancier met vier spelers: Yannick van der Ark, Rico Bakker, Maarten Bouwknecht en Benny van der Reijden. Landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden levert drie spelers, net als verliezend play-offfinalist Aris Leeuwarden en Rotterdam Basketball.

Back to top button