Top korfbal in het Sporcentrum Leek

DSC_2458LEEK – De liefhebbers van korfbal kwamen afgelopen dinsdagavond volledig aan hun trekken in het Topsportcentrum Leek.

Ter gelegenheid van de voorbereiding van The World games 2013 Cali in Colombia belegde het Nederlands korfbalteam een driedaagse oefenstage in Leek. De organisatie van deze dagen werd in handen gelegd van de korfbalverenigingen Sparta uit Zevenhuizen en OWK uit Oostwold.

De hechte samenwerking van beide verenigingen  is landelijk een begrip geworden na de organisatie van drie internationale jeugdtoernooien. Dankzij de sponsoren Univé en MW bedrijfkleding en de hulp van het Sportcentrum Leek en de gemeente Leek was het mogelijk het Nederlands team voor de oefenstage naar het noorden te halen.

Gedurende de openbare trainingen konden de korfballiefhebbers al iets van het top-korfbal zien. Maar de echte liefhebbers kwamen helemaal aan hun trekken tijdens de oefenwedstrijden die op dinsdag 11 juni werden georganiseerd.

In het voorprogramma stond het Nederlands Juniorenteam onder 19 tegen de Noordelijke selectie junioren op het programma.

De noordelijke ploegen AVO (Asko/VDW-OLS), LDODK/AH Gorredijk en SCO leverden hiervoor spelers. De Noordelijke toppers leverden perfect tegenspel tegen het KN team junioren en konden goed tegenspel bieden aan de sterke Nederlandse selectie, waardoor het massaal toegestroomde publiek een aantrekkelijke wedstrijd kreeg die uiteindelijk met 22 – 17 door het Nederlands juniorenteam onder 19 werd gewonnen.

Na een spetterend pauzeoptreden door Dynamix, ondrdeel van het jubilerende Concordia, kwam het Nederlands team in actie tegen  de Noordelijke selectie senioren.

De verenigingen LDODK/AH, Nic.Alfacollege en SCO leverden hiervoor de spelers. Fanatiek betraden de noordelingen het wedstrijdveld om super gemotiveerd het Nederlands team partij te bieden. Hierdoor was vooral de eerste helft spannend en moest het NK team alles op alles zetten om te laten zien dat deze spelers de besten zijn die er te vinden zijn in nederland.

Het Nederlands team was vooral sterk in de luchtduels. Het afvangen onder de korf, de sprongkracht en uiteindelijk een sterke conditie zorgde ervoor dat gedurende drie keer een half uur spelen de Noordelijke selectie het onderspit moest delven. Voor de echte korfballiefhebbers een avond om van te smullen. Topkorfbal in de regio daar moet je bij zijn.

Foto’s: Mieneke Zevenberg

 

Back to top button