OWK toont mentale weerbaarheid in Kampen

KAMPEN/OOSTWOLD – Eindelijk mocht het vlaggenschip van OWK dit weekend ook beginnen aan de zaalcompetitie. Na een goede voorbereiding mocht de ploeg voor haar eerste wedstrijd afreizen naar Kampen, waar oude bekende Wit Blauw wachtte.

In de voorbespreking gaf coach Jeha Mulder aan dat de ploeg er vol in moest gaan. Niet teveel nadenken maar vooral 110% gaan. Dit deed de ploeg, maar Wit Blauw liet zien goed voorbereid te zijn op de verdedigende tactiek van OWK. Na amper tien seconden gespeeld te hebben kwam de thuisploeg dan ook al op een 1-0 voorsprong. Het publiek van Wit Blauw liet ook meteen van zich horen waardoor meteen duidelijk werd dat het een heksenketel zou worden. OWK deed echter meteen iets terug middels een afstandsschot van aanvoerder Gert Schuitema.

Moeite
Daarna vielen de doelpunten niet meer zo snel, OWK had moeite de korf te vinden en Wit Blauw moest veel moeite doen om de bal bij het aanvalsvak te krijgen wat veel tijd kostte. Het was echter wel de thuisploeg die het initiatief nam, mede dankzij enkele, hier en daar discutabele, strafworpen.

Tactische ingreep
Dit resulteerde in een 10-6 ruststand. In de rust gaf coach Mulder aan dat er nog niets aan de hand was en dat vooral dezelfde inzet geleverd moest worden. Hij had in de eerste helft al een tactische ingreep gedaan door Annelies Schuitema naar het andere vak te brengen en Nienke Wobbes op haar plek te zetten. De afspraken voor de tweede helft werden doorgesproken en OWK ging vol goede moed de tweede helft in.

De ploeg kwam goed uit de kleedkamer en scoorde vrijwel meteen de 10-7 en 10-8. Toen uiteindelijk de aansluitingstreffer werd gemaakt, dacht iedereen erop en erover. Niets was minder waar, want de thuisploeg maakte drie doelpunten op rij wat wederom resulteerde in een verschil van vier punten halverwege de tweede helft, 14-10. OWK moest dus weer in de achtervolging en deed dit door middel van doelpunten van de inmiddels ingevallen Joost Mellema, Gert Schuitema en Arjan Kiewiet. Wit Blauw hield vervolgens lang het verschil van twee punten in stand totdat eindelijk de 16-16 gemaakt werd en zelfs de 16-17 wederom door Joost Mellema.

Grote ontlading
De laatste minuten van de wedstrijd waren zeer spannend. Wit Blauw maakte in de laatste minuut de 17-17, maar het was daarna wederom Arjan Kiewiet die OWK weer op een voorsprong zette. Zou de ploeg dan toch twee punten meenemen naar Oostwold? Wit Blauw kreeg nog een kans maar scheidsrechter Munneke zag goed dat dit verdedigd was en OWK kreeg met amper nog een minuut te spelen de bal weer in de aanval. Wit Blauw liet bepaalde spelers helemaal vrij, maar OWK liet zich niet verleiden door het nemen van een snelle kans. Hierdoor ging de bal niet meer terug naar Wit Blauw en was de ontlading groot toen de tijd om was en er een eindstand van 17-18 op het scorebord stond. Het harde werken en de mentale weerbaarheid werd beloond, iets waar de ploeg mee verder kan.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Het tweede team speelt zaterdag om 18.35 uur tegen AVO 2 waarna de beide vlaggenschippen het om 20.05 uur tegen elkaar gaan opnemen. Wees welkom!