Overdracht aula Leek aan Uitvaartverenigingen Tolbert en Leek

leekLEEK – De gemeente draagt het beheer en eigendom van de aula aan de Oude Zuiderweg 13 te Leek definitief over aan de Uitvaartverenigingen van Leek en Tolbert.

Op vrijdag 28 juni 2013 om 13.30 uur, zal de formele overdracht door wethouder T.H. Haseloop-Amsing op waardige wijze plaatsvinden. De twee uitvaartverenigingen beheren de gemeentelijke aula sinds 2012 naar volle tevredenheid. De exploitatie van een aula is voor de gemeente geen wettelijke verplichting. Vanuit een herbezinning op taken en eigendommen zijn partijen gezamenlijk tot deze oplossing gekomen.

 

Door de overdracht kan de voorziening op betaalbare wijze in stand gehouden worden voor zowel de leden van de uitvaartverenigingen als de inwoners van de gemeente Leek en omstreken.

 

De aula werd in 2003 gebouwd op een rustieke locatie. Familie en vrienden kunnen hier afscheid nemen van de overledene. In de zaal die geschikt is voor 70 personen, kan een uitvaart worden gehouden. Tevens is condoleancebezoek mogelijk. Het gebouw beschikt over meerdere opbaarkamers en een aparte familiekamer.

Back to top button