“Het Sprookje” 2016 – Berend Bommel

TOLBERT – Volgens traditie wordt ook dit jaar door de stichting “Het Sprookje” een voorstelling gespeeld en wel voor de 64-ste keer.

Op donderdag 15 december en vrijdag 16 december wordt in De Postwagen te Tolbert het sprookje  “Berend Bommel” ten tonele gebracht.

Leerlingen van het basisonderwijs (zo’n 1500, afkomstig van ruim 15 scholen uit Noordenveld en Westerkwartier) en cliënten van instellingen wonen donderdag en vrijdag de dagvoorstellingen bij.

Op vrijdagavond is er een uitvoering die voor iedereen toegankelijk is. Deze voorstelling begint om 20.30 uur. 

De toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal.

Berend Bommel
De eens zo beroemde poppenkastspeler Berend Bommel is ziek geweest. Daardoor kon hij niet optreden en heeft nu geen geld meer om alle rekeningen te betalen. Binnenkort komt zelfs de deurwaarder om alle spullen van Berend te verkopen. Buurvrouw Janneke wil hem met haar spaargeld helpen. Maar Berend gaat eerst een dutje doen. Wie weet worden zijn problemen dan wel opgelost . . .

Zijn poppenkastpoppen komen tot leven. Zij maken van Berend een koning. Een koning zonder koningin is geen koning. Dus moet er eerst een koningin gevonden worden. Het moet een koningin zijn die goed snert kan koken. Ondertussen moeten er ook nog een paar oorlogen gewonnen worden. Koning Berend besluit er eerst nog maar weer eens een nachtje over te gaan slapen voordat hij de keuze maakt wie zijn vrouw gaat worden. En dan . . . ?

   
Back to top button