Wethouder en gedeputeerde geven aftrap eerste E-bike training

VVBLEEK – Woensdag 26 juni 2013 geven wethouder Tanja Haseloop en gedeputeerde Mark Boumans de aftrap voor de eerste E-biketraining voor senioren in de provincie Groningen. De training vindt plaats vanaf 09.00 uur bij De Schutse, Oldenoert 32 in Leek.

Dit is een eendaagse cursus voor 60- plussers met informatie over de elektrische fiets (E-bike) en het opfrissen van verkeerskennis en fietsvaardigheden. De E-bike-informatiedag is bedoeld voor senioren die op een E-bike fietsen of die er over denken om over te stappen op een E-bike. Deze dag wordt georganiseerd door de gemeente Leek, in samenwerking met de Fietsersbond en het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen. Reden voor deze training is het grote aantal ongelukken met e-bikes. Hierbij zijn relatief veel ouderen bij betrokken. Daarom is het belangrijk dat zij op de juiste manier met de fiets omgaan.

 

Hoe ziet de cursusdag eruit?

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan verkeersregels en de E-bike en komen diverse (lokale) verkeerssituaties aan bod. De cursisten krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties.

Vervolgens staan de bewegings- en praktijkoefeningen op het programma. De deelnemers komen hiervoor met de eigen fiets naar de cursus. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Daarnaast is er een lokale rijwielhandelaar aanwezig die kijkt of de fiets goed is afgesteld. Tevens is er de mogelijkheid om verschillende E-bikes uit te proberen. De dag eindigt met een korte fietstocht door de gemeente. De cursus duurt van 9:00 tot 16.00 uur. De cursus duurt van 9:00 tot 16.00 uur en kost 5 euro. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Aanmelden kan via  www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen of via een e-mail naar [email protected] (o.v.v. “aanmelding E-bike dag” en locatie en datum). Noteer in de mail s.v.p. uw naam, adres, telefoonnummer, leeftijd of u met de fiets/E-bike komt en of u WA verzekerd bent.

Back to top button