Spectaculaire voetbalavond Leekster Eagles thuis tegen Texel 94

LEEK – Voor Leekster Eagles is Texel altijd een lastige en waardige tegenstander. Op voorhand was er al veel te verwachten, maar wat er vanavond op het veld ontspon overtrof de stoutste dromen.

Beide teams gingen vol gas van start om de zo gewenste drie punten in de wacht te slepen. En dus was er genoeg spektakel om het publiek te boeien.

Na ruim 9 minuten schone speeltijd kwam er beweging in het score bord. Delano Dussel wist de keeper van Texel te passeren en de bal in het net te werken. Een kleine 4 minuten later wist Texel de stand gelijk te trekken zodat alles weer open stond. Het overtredingsbordje aan Eagles zijde liep ondertussen gestaag op richting 5. Luciano Matulessey wist niet veel later de 2-1 op het bord te zetten. Ondertussen zat het de Texelaren niet mee: de doelpalen en een subliem keepende Erwin Mensink was hun lot. De rust brak aan en de gemoederen mochten even afkoelen in de kleedkamer.

Enkele minuten na hervatting van de tweede helft ging het brandalarm af. De daaraan gekoppelde veiligheidsvoorzieningen, de buitendeuren gingen open en het gordijn tussen de twee velden ging omhoog, maakten dat de wedstrijd werd gestaakt. Een koude verkwikkende lucht verdreef de verhitte warmte die er op en om het veld aanwezig was.

Na ruim 15 minuten hadden de medewerkers van het sportcentrum het door een korfbal vernielde plaatje vervangen, gingen de deuren weer dicht en konden de voetballers het spel hervatten. Texel wist van dit oponthoud te profiteren en bracht de stand gelijk waardoor alles weer mogelijk was. Fabio de Matos Fernandes bracht de Eagles weer op voorsprong, waarna het wederom Texel was die door een verdedigingsfout de stand gelijk trok en het was 3-3.

Het vuur, de passie aan Eagles zijde begon hoger op te laaien, de temperatuur steeg tot ongekende hoogtes en de Adelaar begon tijdens de laatste zeven minuten te transformeren in een alles verslindende Feniks.

Delano Dussel maakte de 4-3. Twee minuten later zette Stefan Brouwer de 5-3. Karim Layeb stond garant voor de 6-3. Een minuut later maakte Luciano de 7-3 en kort voor einde wedstrijd bekroonde Stefan Brouwer de avond met een 8-3 overwinning.

Het was in alle facetten een gedenkwaardige wedstrijd die nog lang zal nagalmen in het Sportcentrum Leek.