REGIO: Showband Marum bereidt zich voor op Wereld Muziek Concours

Showband Marum (Small)MARUM – Showband Marum bereidt zich voor op het Wereld Muziek Concours (WMC) wat in de maand juli plaatsvindt. Het WMC wordt eens in de vier jaar gehouden in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade en wordt gezien als de Olympische Spelen voor amateurmuzikanten.

Op 13 juli zullen de Marumers met hun show “Queen, A Spanish Rhapsody” deelnemen aan de showwedstrijden van het WMC. De leden en instructie van Showband Marum werken momenteel erg hard aan de show om op het WMC een goede score te kunnen behalen. De show waarmee de Marumers dit jaar al meerdere taptoe- en wedstrijdvelden hebben betreden, wordt bestempeld als zeer publieksvriendelijk. De herkenbare muziek van Queen is op bijzondere wijze gearrangeerd voor de bezetting van Showband Marum en de Spaanse invloeden, zowel muzikaal als visueel, maken de 12 minuten durende show tot een  lust voor oog en oor!

 

Op donderdag 11 juli reist Showband Marum af naar Limburg om gezamenlijk toe te werken naar het ongetwijfeld zeer bijzondere WMC-optreden. Op woensdag 10 juli wordt er een zogenaamde “uitzwaairepetitie” georganiseerd op het evenemententerrein in Marum zodat alle geïnteresseerden de WMC-show kunnen aanschouwen en de leden succes kunnen wensen. Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom om de repetitie bij te wonen. Vanaf  20.30 uur zal het officiële gedeelte plaatsvinden waarin Showband Marum geüniformeerd de show zal laten zien. Ook SWJK Marum/Opende, het gezamenlijk jeugdkorps van Showband Marum en Crescendo Opende wat onlangs nog Nederlands Kampioen in de jeugdklasse werd, zal tijdens deze uitzwaairepetitie een showoptreden verzorgen.

Back to top button