Aula overgedragen aan nieuw gevormde Stichting Rouwcentrum-Aula Oud Zuid

Foto overdacht aula Leek (Small)LEEK – Op vrijdag 28 juni 2013 heeft de gemeente Leek de aula aan de Oude Zuiderweg te Leek overgedragen aan de Uitvaartverenigingen Leek en Tolbert.

De twee uitvaartverenigingen beheren het gemeentelijke rouwcentrum al sinds 2012 naar volle tevredenheid. De exploitatie van een aula is voor de gemeente geen wettelijke verplichting. Vanuit een herbezinning op taken en eigendommen zijn partijen gezamenlijk tot deze oplossing gekomen. Door de overdracht wordt de voorziening op betaalbare wijze in stand gehouden voor zowel de leden van de uitvaartverenigingen als de inwoners van de gemeente Leek en omstreken.

 

Tijdens de overdracht werd de nieuwe naam van de beheersstichting, Stichting Rouwcentrum-Aula Oud Zuid, onthuld.

 

Op de foto overhandigt wethouder Tanja Haseloop-Amsing de sleutel aan voorzitter Gerard de Jong van de kersverse stichting.

Verder op de foto in de achtergrond v.l.n.r.: Aula-bestuurslid Jaap Zigterman, beleidsambtenaar Klaas Visser van de gemeente Leek en Aula-bestuurslid Martje van der Kaap-Bouwman.

 

Het rouwcentrum werd in 2003 gebouwd op een rustieke locatie. Familie en vrienden kunnen hier afscheid nemen van de overledene. In de zaal die geschikt is voor 70 personen, kan een uitvaart worden gehouden. Tevens is condoleancebezoek mogelijk. Het gebouw beschikt over meerdere opbaarkamers en een aparte familiekamer.

Back to top button