Love2cook te gast in Radio-Noord programma ‘De Noordmannen’

DSC00328 (Small)LEEK – Afgelopen zondagmorgen , 14 juli waren Anja Bandringa en Fernande Riemens van Love2cook te gast in het bekende radioprogramma “De Noordmannen”. Het programma werd opgenomen in en rondom de boerderij van Henk en Martha Horinga aan de Pasop in Midwolde en live uitgezonden.

In het eerste uur was vooral Henk Horinga aan het vertellen over zijn boerderij en het prachtige fluitconcert van de vogels rondom het huis was een aangenaam achtergrondmuziekje!

In het tweede uur waren de Love2cook dames aan de beurt. Enthousiast werd er verteld over het koken met Streekproducten uit de streek van Leek.  Alex Vissering en Okkie Smit proefden graag de klaargemaakte hapjes van o.a. gegrilde Knolskoek met geitenkaas en appelschijfjes. De door Anja gemaakte Groninger mosterdsoep kreeg zelfs een dikke 10 van de heren presentatoren. Ook werd er verteld dat alle gebruikte streekproducten te koop zijn op de Streekproductenmarkt Nienoord.

De gezusters Maria en Martha hadden heerlijke poffert en arretjescake gebakken en vertelden tijdens de uitzending over het ontstaan van de originele arretjescake.

In het derde uur mocht buurvrouw José de Boer van Boer&Natuur ZWK wat vertellen over de natuur rondom Midwolde en haar werk en interesses.

Het was een gezellige en ook zeer informatieve uitzending vanuit het “groen” in Midwolde, de gesprekken zijn terug te luisteren via de website van RTV Noord, programma De Noordmannen.

   .
Back to top button