Oud Leekster Meike Kuipers loopt 50km trailrun op Terschelling voor goed doel

TERSCHELLING – Aanstaande zondag 8 oktober is het zover. Hardloopster Meike Kuipers uit Nuis gaat haar grootste uitdaging tot noch toe aan: 50 kilometer trailrunnen op Terschelling. Om haar uitdaging nog specialer te maken loopt ze voor een mooi doel: De Waddenvereniging.

De training is al maanden geleden begonnen en ze heeft er vertrouwen in. Veel (onverhard) getraind in Appelscha, Bakkeveen, maar ook in de Ardennen en op de Veluwe. Trailrunning is een nog vrij onbekend soort hardlopen, waarbij alles ‘off-road’ gebeurd. Dichtbij de natuur, kleinschalig en uitdagend door het onbekende parcours. Ondanks een paar dagen ziekte, heeft ze enorm veel zin om te gaan knallen. Om 10.00 uur start een groep zo’n 125 lopers in West-Terschelling waarna de route langs duinpaadjes, bospaadjes en het strand zal leiden. Alles onverhard, veel zand, klimmen, dalen en met de flinke wind, zoals we die van het eiland allemaal kennen, zal het een pittige loop worden.

Meike was als klein meisje al op het eiland te vinden en is ook nu, op 26 jarige leeftijd nog een paar keer per jaar op de verschillende eilanden te vinden om te rennen, tot rust te komen en te genieten van de prachtige natuur en de zee. Daarom wil zij voor de Waddenvereniging een mooi sponsorbedrag ophalen. Zij zetten zich al jaren in voor bescherming van waddengebied.

Wil jij Meike & de Waddenvereniging helpen?
Steun de Waddenvereniging door te sponsoren. Stort je bijdrage op NL42RABO0300856342 t.n.v. M.Kuipers o.v.v. Waddenvereniging. Meike hoopt een mooi bedrag aan de Waddenvereniging te kunnen overmaken. Je kan de ontwikkelingen volgen via Facebook en Instagram (@meik18). Help jij mee?

   
Back to top button