Na bekerverlies moet de Hoeve 1 opnieuw meerdere erkennen in OWK 1

OOSTWOLD – Na elkaar twee week eerder in de beker getroffen te hebben stonden op zaterdagmiddag 30 september OWK en de Hoeve wederom tegenover elkaar.

In de beker was het een spannende wedstrijd waarin de Hoeve het voortouw nam maar OWK in het laatste gedeelte van de wedstrijd gelijk maakte en op voorsprong kwam en zo met een 24-22 overwinning van het veld stapte. Een mooie opsteker voor het vlaggenschip van OWK, wat in de competitie aardig meedraait maar nog maar 1 overwinning behaalde. In de beker bleek nogmaals dat de CINX-formatie tegen sterke tegenstanders met hun eigen spel overwinningen kan behalen, zoals tegen Wit-Blauw uit Kampen.

Deze regenachtige zaterdagmiddag dus ook alle kansen voor de ploeg uit Oostwold. Coach Patrick Aalders benadrukte dit ook in de voorbespreking. De Hoeve is een ploeg die over veel schijven kan scoren, dus zaak en verdedigend kort te zitten en aanvallend het eigen spelletje te spelen en geduldig zijn. OWK opende de score dan ook met een afstandsschot vanuit een mooie aanval. De Hoeve maakte echter direct gelijk en nam hierna het voortouw en kwam twee goals voor. OWK bleef echter rustig en kwam gelijk. Hierna werd het spel van OWK beter en speelden zij een erg sterke eerste helft. Via mooie afstandsschoten van Niels en Tessa Lap en ook Frans Wobbes en Nicole Gremmer kwam OWK op voorsprong. Voor rust liep de CINX formatie uit naar een 10-16 voorsprong en dit was dan ook de ruststand. OWK miste ook nog een aantal grote kansen waardoor deze tussenstand groter had kunnen zijn. In de rust waren er complimenten van coach Patrick Aalders. Het spel was goed, er werd met scherp geschoten en ook verdedigend had de ploeg uit Oostwold de zaakjes goed op orde. Na rust dit vasthouden en de punten konden mee naar Oostwold.

OWK was na de theepauze echter minder scherp dan de eerste helft en zag de voorsprong slinken naar een verschil van vier. Wel bleven de Oostwolmers meescoren. Hierna stokte in het ene aanvalsvak de productie en ook de aanvallen misten organisatie. Tot een stand van 19-21 was het rommelig. De verdediging hield het echter goed dicht en na een paar keer statisch invullen van de rebound en de aangeef maakte OWK twee goals. Dit was de beslissing in de wedstrijd en over en weer werd nog een aantal keer gescoord. Eindstand 20-25. Een goede wedstrijd van de CINX-formatie en daarnaast ook 2 verdiende en belangrijke punten. OWK heeft laten zien dat het meekan in deze overgangsklasse en dat handhaving mogelijk moet zijn. Nog twee wedstrijden tot aan de zaalcompetitie waar de ploeg echter nog aan de bak moet om hiervoor de benodigde punten te halen.